400 millioner kroner barberet af overprisen for supersygehus

Der er fundet 400 millioner af en budgetoverskridelse på 1,3 milliarder kroner for supersygehus i Odense.

Kun to måneder efter, det første spadestik til det nye såkaldte supersygehus i Odense blev taget, ramte en skandale i juni byggeriet. Totalråd­giveren Medic OUH måtte fremlægge en truende budgetoverskridelse på 1,3 milliarder kroner. 

Siden har Medic OUH gennemgået sit økonomioverslag, og indtil videre er det lykkedes at barbere 400 millioner kroner af, så prisen for supersygehuset nu er 900 millioner kroner over budget.

Men arbejdet med at gennemgå alle dele af projektet for mulige besparelser fortsætter. Medic OUH har indtil 15. september til at levere det endelige reviderede projektforslag.

Følg med på temasiden om fremtidens hospitaler

Alle historier om det historiske hospitalsbyggeri - også fra udgivere, der er aktive på DenOffentlige - bliver samlet på vores temaside om Fremtidens hospitaler. Klik her og få overblik.

Mangler din historie? - skriv og hør mere om mulighederne. 

- Det er et stort og meget komplekst projekt, og derfor vil vi gerne agere på et så oplyst grundlag som muligt, siger Region Syddanmarks udvalgsformand i Innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen (S) i en pressemeddelelse.

Han vil ikke forholde sig til eventuelle besparelser før da.

- Der har floreret mange tal og rigtig mange store tal. På baggrund af erfaringer fra andre store sygehusprojekter tror vi dog ikke, at en eventuel overskridelse vil være i nærheden af de senest udmeldte 900 millioner kroner. 

- Det giver derfor ikke mening at diskutere eventuelle besparelser, før vi har et ordentligt udgangspunkt.

Da Medic OUH i juni fremlagde budgetoverskridelsen på 1,3 milliarder kroner, var det med en række spareforslag. De indeholder desuden emner, som er "i direkte modstrid med intentionerne for de nye sygehusbyggerier", skriver regionen.

Det nye supersygehus må koste 6,3 milliarder kroner - hverken mere eller mindre - når det står færdigbygget, oplyser regionen.

Regionsrådet skal 24. oktober behandle det endelige projektforslag for byggeriet. Ud over en samlet pris kommer forslaget til at indeholde en tidsplan og budget for de enkelte faser af byggeriet.

/ritzau/

Emneord: Hospitalsbyggeri, Nyt OUH, Budgetoverskridelser, Supersygehuse, Fremtidens hospitaler
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også