43.000 har modtaget fejlbehæftet brev om kontanthjælp

Mange har modtaget breve med forkert afsenderkommune eller en forkert kontanthjælpssats.

43.000 kontanthjælpsmodtagere har i weekenden modtaget et fejlbehæftet brev om, hvordan de bliver ramt af kontanthjælpsloftet, der træder i kraft 1. oktober.

Der er sendt breve til cirka 150.000 borgere. Tusindvis har fået breve, hvor afsenderkommunen er forkert, mens andre er blevet placeret på en forkert sats.

Det fortæller KMD, der varetager opgaven med at udsende breve på vegne af kommunerne.


- Der har simpelthen været to tekniske fejl i den kørsel, vi har lavet på brevene. Hvad det præcis har været, er vi ved at gennemgå nu, siger kommunikationschef Christoffer Hellmann til Ritzau.

Der er tale om forkerte afsenderkommuner i breve, der er sendt til borgere i Jylland og på Fyn. Alle breve, der er sendt ud på Fyn, har Odense Kommune som afsender, mens næsten alle breve i Jylland har Esbjerg Kommune som afsender, skriver Avisen.dk.

DET ER SKET FØR: KMD sender fejlbreve til kontanthjælpsmodtagere

Den anden fejl betyder, at nogle kontanthjælpsmodtagere er blevet placeret på en forkert sats. Fejlene gælder kun breve, der modtages via E-Boks, og KMD har sendt nye breve ud til alle de 43.000 berørte kontanthjælpsmodtagere.

- Vi har rettet fejlen og sendt et nyt brev ud til de berørte borgere og har bedt dem se bort fra det tidligere brev. Vi er selvfølgelig ærgerlige over de to tekniske fejl og de misforståelser, som de kan have givet anledning til, siger Christoffer Hellmann til Ritzau.

Spørgsmål: Har alle borgere har dermed fået det rigtige brev nu?

- Ja, alle de berørte borgere skulle meget gerne have fået et nyt brev i deres e-Boks, og så har vi bedt dem om at se bort fra de fejlbehæftede breve.

Det er ikke første gang, der er blevet sendt breve med forkerte oplysninger ud til borgerne. De fejlbehæftede breve har fået både SF og Alternativet til at kalde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i samråd.

Partierne vil blandt andet have ministeren til at vurdere, om kommunerne har de "fornødne ressourcer og kompetencer til at varetage udrulningen og administrationen af regeringens kontanthjælpsloft, således at borgernes retssikkerhed bliver opretholdt". 

48.677 danskere har modtaget et varslingsbrev om, at de 1. oktober risikerer at miste retten til fuld kontanthjælp, fordi de ikke lever op til den såkaldte 225-timers regel.

Beskæftigelseskravet på 225 timer betyder, at kontanthjælpen bliver sat ned, hvis man ikke har haft mindst 225 timers ordinært og ustøttet arbejde inden for de seneste 12 kalendermåneder.

/ritzau/

Emneord: 225 timers regel, KMD, Beskæftigelsesområdet, Fejlinformation, Fejl, Christoffer Hellmann, Kontanthjælpsmodtagere, Kontanthjælpsreform, Socialkrisen, Socialkrise
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også