For 9. år i træk: Færre unge bliver kriminelle

Kriminaliteten blandt børn og unge faldt i 2015 for niende år i træk, viser en ny forskningsrapport. Justitsministeren vil dog sætte yderligere ind over for den hårde kerne af ungdomskriminelle. (Hent rapporten her.)

For niende år i træk er andelen af børn og unge under 18 år, der bliver sigtet eller mistænkt for at have begået en straffelovslovovertrædelse, faldet. Det viser en årligt tilbagevendende rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

I 2015 blev 0,9 pct. af alle 10-17-årige mistænkt eller sigtet for en straffelovovertrædelse, og det er mere end en halvering i forhold til 2006. Hvor Rigspolitiet i 2006 registrerede 25.125 mistanker og sigtelser mod børn og unge, var antallet i 2015 reduceret til 11.556.

”Det er glædeligt, at ungdomskriminaliteten falder, og jeg vil gøre mit for at skubbe på den udvikling. For selvom tallene er historisk lave, findes der desværre stadig en hård kerne af kriminelle unge, der begår meget og alvorlig kriminalitet. Derfor har regeringen søsat et projekt, hvor vi i samråd med relevante aktører vil styrke effekten af den samlede indsats mod ungdomskriminalitet. Vi skal finde ud af, hvad der skal til for, at færre unge havner i den hårde kerne, og vi skal sikre, at de unge, der allerede har begået massiv kriminalitet, kommer tilbage på rette spor,” siger justitsminister Søren Pind (V).
 
Det er ikke kun i Danmark, at børn og unge tegner sig for stadig mindre kriminalitet – det samme gør sig gældende i de lande, vi normalt sammenligner os med, herunder Norge og Sverige.
 
En væsentlig årsag til den faldende børne- og ungdomskriminalitet kan ifølge rapporten fra Justitsministeriets Forskningskontor være en ændret livsstil, hvor børn og unge hænger mindre i gaderne og bruger markant mindre alkohol og stoffer end tidligere.
Emneord: Kriminalitet, Ungdomskriminalitet, Rapporter, Justitsministeriet, Rigspolitiet
Justitsministeriet på DenOffentlige.dk Justitsministeriet 
Aktivitet: Artikler: 81 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også