Aabenraa Kommune åbner nyt rådgivningstilbud på gågaden

2. marts 2020 kl. 11.00 slår Rådgivning Social & Sundhed dørene op for første gang. Rådgivning Social & Sundhed er et helt nyt tilbud til borgere, der har spørgsmål til eller brug for råd og vejledning på social- og sundhedsområdet.

- Med Rådgivning Social & Sundhed ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for alle borgere at få hjælp til og rådgivning om problemer inden for social- og sundhedsområdet. Vi håber, at vi kan hjælpe borgerne videre, både når de kan hjælpes med de muligheder, vi har som kommune og når den hjælp, de har brug for måske kan findes hos frivillige foreninger eller andre, fortæller Karsten Meyer Olesen, formand for social- og sundhedsudvalget, Aabenraa Kommune.

I Rådgivning Social & Sundhed kan borgerne møde en lang række forskellige medarbejdere fra kommunen – f.eks. sagsbehandlere, visitatorer, fagpersoner inden for psykiatri, demens og senhjerneskadeområdet eller fysio- og ergoterapeuter.

Rådgivning Social & Sundhed er åbent for alle. Borgerne kan råd og vejledning, hvis de bl.a.:

 • ønsker at søge om social pædagogisk støtte i eget hjem
 • er udsættelsestruede
 • føler sig ensomme eller er socialt udsatte
 • ønsker vejledning om mulighederne for at søge personlig pleje eller rengøring
 • har brug for genoptræning eller vedligeholdende træning
 • ikke ved hvad de søger, men har et problem.
 • Rådgivning Social & Sundhed får til huse på Ramsherred 20 i Aabenraa og har åbent alle hverdage kl. 11-15.

- Det glæder mig utrolig meget, at vi med Rådgivning Social & Sundhed kan møde borgerne, der hvor de er og samtidig være med til at skabe liv i den bymidte og gågade, vi har i Aabenraa, siger borgmester Thomas Andresen.

Reception og åbent hus
Åbningen af Rådgivning Social & Sundhed fejres med en reception mandag 2. marts kl. 11.00-11.30, hvor udvalgsformand Karsten Meyer Olesen byder velkommen og borgmester Thomas Andresen holder en kort tale. 
Derudover vil der være åbent hus for alle interesserede mandag 2. marts 2020 kl. 11.00 – 15.00. Her vil det være muligt at se lokalerne, møde nogle af medarbejderne og blive klogere, hvad man kan få hjælp til i Rådgivning Social & Sundhed.

Udvikles undervejs
Rådgivning Social & Sundhed er i første omgang er 2-årigt projekt, hvor Aabenraa Kommune ønsker at blive klogere på, hvad borgerne har brug for i et tilbud som dette, hvilke faggrupper, der skal være til stede og hvilke opgaver, der kan løses. Derfor vil Rådgivning Social & Sundhed også udvikle sig løbende undervejs. For at tilpasse tilbuddet bedst muligt efter brugernes ønsker og behov, er der nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra seniorrådet, Den Blå Oase og psykiatri- og autismeområdet, som skal være med til at udvikle tilbuddet.

Aabenraa Kommune på DenOffentlige.dk Aabenraa Kommune
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.