Aabenraa Kommune åbner nyt rådgivningstilbud på gågaden

2. marts 2020 kl. 11.00 slår Rådgivning Social & Sundhed dørene op for første gang. Rådgivning Social & Sundhed er et helt nyt tilbud til borgere, der har spørgsmål til eller brug for råd og vejledning på social- og sundhedsområdet.

- Med Rådgivning Social & Sundhed ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for alle borgere at få hjælp til og rådgivning om problemer inden for social- og sundhedsområdet. Vi håber, at vi kan hjælpe borgerne videre, både når de kan hjælpes med de muligheder, vi har som kommune og når den hjælp, de har brug for måske kan findes hos frivillige foreninger eller andre, fortæller Karsten Meyer Olesen, formand for social- og sundhedsudvalget, Aabenraa Kommune.

I Rådgivning Social & Sundhed kan borgerne møde en lang række forskellige medarbejdere fra kommunen – f.eks. sagsbehandlere, visitatorer, fagpersoner inden for psykiatri, demens og senhjerneskadeområdet eller fysio- og ergoterapeuter.

Rådgivning Social & Sundhed er åbent for alle. Borgerne kan råd og vejledning, hvis de bl.a.:

 • ønsker at søge om social pædagogisk støtte i eget hjem
 • er udsættelsestruede
 • føler sig ensomme eller er socialt udsatte
 • ønsker vejledning om mulighederne for at søge personlig pleje eller rengøring
 • har brug for genoptræning eller vedligeholdende træning
 • ikke ved hvad de søger, men har et problem.
 • Rådgivning Social & Sundhed får til huse på Ramsherred 20 i Aabenraa og har åbent alle hverdage kl. 11-15.

- Det glæder mig utrolig meget, at vi med Rådgivning Social & Sundhed kan møde borgerne, der hvor de er og samtidig være med til at skabe liv i den bymidte og gågade, vi har i Aabenraa, siger borgmester Thomas Andresen.

Reception og åbent hus
Åbningen af Rådgivning Social & Sundhed fejres med en reception mandag 2. marts kl. 11.00-11.30, hvor udvalgsformand Karsten Meyer Olesen byder velkommen og borgmester Thomas Andresen holder en kort tale. 
Derudover vil der være åbent hus for alle interesserede mandag 2. marts 2020 kl. 11.00 – 15.00. Her vil det være muligt at se lokalerne, møde nogle af medarbejderne og blive klogere, hvad man kan få hjælp til i Rådgivning Social & Sundhed.

Udvikles undervejs
Rådgivning Social & Sundhed er i første omgang er 2-årigt projekt, hvor Aabenraa Kommune ønsker at blive klogere på, hvad borgerne har brug for i et tilbud som dette, hvilke faggrupper, der skal være til stede og hvilke opgaver, der kan løses. Derfor vil Rådgivning Social & Sundhed også udvikle sig løbende undervejs. For at tilpasse tilbuddet bedst muligt efter brugernes ønsker og behov, er der nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra seniorrådet, Den Blå Oase og psykiatri- og autismeområdet, som skal være med til at udvikle tilbuddet.

Aabenraa Kommune på DenOffentlige.dk Aabenraa Kommune
Aktivitet: Artikler: 19 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 01.07.20 Social
  Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

 • 01.07.20 Social
  Penge til minimumsnormeringer skal bruges på pædagoger og ikke ufaglærte

  En ny undersøgelse viser, at det er afgørende for forældre, at det er pædagoger, der bliver ansat, når normeringerne i daginstitutionerne skal løftes de kommende år.

 • 30.06.20 Social
  Husk børn og unges positive fællesskaber

  Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Hverdagen er nu mere normal, og flere aktiviteter er åbnet igen. SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune opfordrer til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien og i det nye skoleår.

 • 26.06.20 Social
  Ikke-vestlig indvandring koster de offentlige finanser 33 milliarder kroner

  Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere indebærer i 2017 en nettoudgift for de offentlige finanser på 33 milliarder kroner, viser en ny analyse fra Finansministeriet. Året før var udgiften 37 milliarder.

 • 25.06.20 Social
  Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

  Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse. Minimumsnormeringer bør fremrykkes, mener BUPL.