Aabenraa Kommune åbner nyt rådgivningstilbud på gågaden

2. marts 2020 kl. 11.00 slår Rådgivning Social & Sundhed dørene op for første gang. Rådgivning Social & Sundhed er et helt nyt tilbud til borgere, der har spørgsmål til eller brug for råd og vejledning på social- og sundhedsområdet.

- Med Rådgivning Social & Sundhed ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for alle borgere at få hjælp til og rådgivning om problemer inden for social- og sundhedsområdet. Vi håber, at vi kan hjælpe borgerne videre, både når de kan hjælpes med de muligheder, vi har som kommune og når den hjælp, de har brug for måske kan findes hos frivillige foreninger eller andre, fortæller Karsten Meyer Olesen, formand for social- og sundhedsudvalget, Aabenraa Kommune.

I Rådgivning Social & Sundhed kan borgerne møde en lang række forskellige medarbejdere fra kommunen – f.eks. sagsbehandlere, visitatorer, fagpersoner inden for psykiatri, demens og senhjerneskadeområdet eller fysio- og ergoterapeuter.

Rådgivning Social & Sundhed er åbent for alle. Borgerne kan råd og vejledning, hvis de bl.a.:

 • ønsker at søge om social pædagogisk støtte i eget hjem
 • er udsættelsestruede
 • føler sig ensomme eller er socialt udsatte
 • ønsker vejledning om mulighederne for at søge personlig pleje eller rengøring
 • har brug for genoptræning eller vedligeholdende træning
 • ikke ved hvad de søger, men har et problem.
 • Rådgivning Social & Sundhed får til huse på Ramsherred 20 i Aabenraa og har åbent alle hverdage kl. 11-15.

- Det glæder mig utrolig meget, at vi med Rådgivning Social & Sundhed kan møde borgerne, der hvor de er og samtidig være med til at skabe liv i den bymidte og gågade, vi har i Aabenraa, siger borgmester Thomas Andresen.

Reception og åbent hus
Åbningen af Rådgivning Social & Sundhed fejres med en reception mandag 2. marts kl. 11.00-11.30, hvor udvalgsformand Karsten Meyer Olesen byder velkommen og borgmester Thomas Andresen holder en kort tale. 
Derudover vil der være åbent hus for alle interesserede mandag 2. marts 2020 kl. 11.00 – 15.00. Her vil det være muligt at se lokalerne, møde nogle af medarbejderne og blive klogere, hvad man kan få hjælp til i Rådgivning Social & Sundhed.

Udvikles undervejs
Rådgivning Social & Sundhed er i første omgang er 2-årigt projekt, hvor Aabenraa Kommune ønsker at blive klogere på, hvad borgerne har brug for i et tilbud som dette, hvilke faggrupper, der skal være til stede og hvilke opgaver, der kan løses. Derfor vil Rådgivning Social & Sundhed også udvikle sig løbende undervejs. For at tilpasse tilbuddet bedst muligt efter brugernes ønsker og behov, er der nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra seniorrådet, Den Blå Oase og psykiatri- og autismeområdet, som skal være med til at udvikle tilbuddet.

Aabenraa Kommune på DenOffentlige.dk Aabenraa Kommune
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.