Aabenraa Kommune skal have ny kommunaldirektør

Kommunaldirektøren ønsker at stoppe efter 10 år på posten

Aabenraa Kommunes kommunaldirektør gennem 10 år, Niels Johannesen, har meddelt Aabenraa Byråd, at han ønsker at takke af i 2017.

Det har byrådet taget til efterretning og besluttede på årets sidste byrådsmøde 21. december, at der umiddelbart efter nytår skal sættes en rekrutteringsproces i gang for at finde en ny kommunaldirektør.


- For mig er det det rigtige tidspunkt. Jeg har været med siden kommunalreformen og har haft et utroligt godt og indholdsrigt job, så nu er det et naturligt tidspunkt for mig at skifte bane, påpeger Niels Johannesen.

Niels Johannesen bliver i jobbet, indtil den nye kommunaldirektør er på plads. Han har aftalt med byrådet, at han derefter i en periode fremadrettet stadig vil være tilknyttet Aabenraa Kommune i forhold til særlige udviklingsprojekter på erhvervsområdet.

Borgmester Thomas Andresen tager Niels Johannesens beslutning til efterretning:

- Jeg er glad for, at Niels Johannesen har sagt ja til at fortsætte med at arbejde for Aabenraa Kommune i forhold til de spændende projekter, vi har i gang på erhvervsområdet. Og det er fint, at han har meddelt sin beslutning om at takke af nu, så en ny kommunaldirektør er kørt på plads i jobbet, inden vi skal vælge et nyt byråd til november. Min forventning er, at vi kan ansætte den nye kommunaldirektør til juni, vurderer Thomas Andresen.

Niels Johannesen er 63 år. Han kom fra en stilling som amtsdirektør i Sønderjyllands Amt (2003-2007), inden han blev den nye Aabenraa Kommunes første kommunaldirektør i 2007.

Niels Johannesen har også været kommunaldirektør i Tønder Kommune (1999-2003) og i Skærbæk Kommune (1992-1999).

 

Emneord: Niels Johannesen, Aabenraa Kommune, Kommunaldirektører
Aabenraa Kommune på DenOffentlige.dk Aabenraa Kommune
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 11.12.15 Ledelse
  Tæt sønderjysk samarbejde om statslige arbejdspladser

  De fire sønderjyske jobcentre er gået sammen om at finde nye veje for at sikre succes med at modtage ansatte og familier i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser.

 • 11.11.14 Velfærd
  Ledige skal selv booke møder med jobcentret

  Fra 12. november får dagpengemodtagerne i Aabenraa Kommune mulighed for selv at booke tid til deres samtaler via "Min side" på jobnet.dk. Ordningen er afprøvet i en periode, og nu gør Jobcenter Aabenraa som en af landets første kommuner ordningen permanent for dagpengemodtagere

 • 29.09.14 Velfærd
  Nyt partnerskab: Campus i Aabenraa rykker nærmere

  University College Syddanmark og Aabenraa Kommune giver nu hinanden hånd på, at de vil samarbejde om at højne uddannelsesniveauet i kommunen, afprøve nye former for velfærdsinnovation og styrke Aabenraa som attraktiv uddannelsesby.