Aagaards blog om politik og ledelse

E-mail:

Peter Aagaard er lektor på RUC. Han har i flere år forsket i offentlig ledelse og organisation, samt politisk kommunikation. Senest har han skrevet bogen "Politisk kommunikation: Nye tider og nye aktører" i samarbejde med Mark Blach-Ørsten

Blogs

 • Danskerne dataficeres og demokratiet taber
  26.03.18 Politik

  Trods bred kritik fortsætter udrulningen af den digitale infrastruktur, der skal dataficere danskerne helt ned på DNA-niveau. Det sker stort set uden demokratisk dialog og dybere dataetiske overvejelser.

 • IT-projekterne er dømt til fiasko: Derfor får vi skandalerne
  12.10.17 Politik

  Har du også et indtryk af, at store offentlige it-projekter ofte kuldsejler? Og årsagen er sløseri og inkompetence, ikke sandt? Har du også dette indtryk, så læs videre, for måske kan jeg ændre lidt ved dine forestillinger

 • Digitalisering fra kælder til kvist
  10.03.17 Ledelse

  Hvor digitalisering tidligere blev betragtet, som noget der foregik i it-afdelingen i kælderen af organisationen, er det i dag blevet almindeligt anerkendt, at digitaliseringen har stor strategisk betydning for organisationens udvikling

 • Ny bog: Er der en vej ud af ledelseskrisen?
  01.03.17 Ledelse

  Ledelseskrisen er over os. Mange borgere møder i disse år eliter og ledere med generel mistillid. Men ifølge en ny bog er der en vej ud af krisen.

 • Er du dukke eller dirigent?
  21.09.15 Ledelse

  Offentlige og politiske ledere er fanget i et dilemma: Kan de rent faktisk gøre en forskel? Eller er de blot dukker i et styringsspil uden dirigenter? Kan selv en statsminister blive dukke i et større styringsspil?

 • Behov for nyt politisk lederskab i kommunerne
  16.01.15 Ledelse

  16 lokalpolitikere i den tværpolitiske Lokalpolitiske Tænketank efterspørger en fornyelse af det politiske lederskab. Ja, tak, fristes man til at sige hurtigt. Initiativet er i den grad velkommen og nødvendigt. Dog mangler der fokus på svar og på de borgere, der skal ledes.

 • Krise-kradseri: Top og bund
  09.12.14 Politik

  Valget nærmer sig. Demokratiets fest. I mine yngre dage var jeg en idealistisk deltager, som politisk aktiv og valgtilforordnet. Men på det seneste har tvivlen, sort og grum, gnavet i mig skriver lektor Peter Aagaard. Læs hans samtidsdiagnose, og hvordan det står til med vores samfundstruktur lige før valget.

 • Embedsmændene slipper aldrig rigtig tøjlerne
  25.06.14 Ledelse

  Centralistiske undertoner dominerer innovationskulturen i det offentlige. Men bureaukratiets dominans bør ikke overdrives, mener Peter Aagaard, der her fortæller om CLIPS-projektets status.

TILMELD NYHEDSBREV