Aalborg Kommune klar med ny plan for at få børn i skole

Ny plan involverer både forvaltningen og psykologisk pædagogisk rådgivning, hvis børn udebliver unormalt meget fra skolen. Forælder savner fokus på skolen, skriver DR Nordjylland.

Landet over er der tusindvis af børn, der slet ikke kommer i skole eller kun er der nogle timer. 

I Aalborg forsøger politikerne med en ny plan at få de omkring 100 elever på reduceret skema i kommunen mere i skole, fortæller skolerådmand Tina French fra Venstre efter skoleudvalgets møde i går:


- Vi får en mere systematisk registrering og ens tilgang til, hvordan man handler. Dermed forventer jeg også, at vi hurtigere kan komme ind og nedbringe fraværet, siger hun til DR Nordjylland.

Handlevejledningen betyder blandt andet, at skolerne nøje skal registrere og indberette til forvaltningen, når elever kommer i reduceret skema. At PPR - psykologisk pædagogisk rådgivning skal inddrages, når nogle elever helt bliver væk og at PPR laver et særligt tilbud til børn og unge og deres familier med angst.

- Det der er vigtigt er, at hver enkelt barn er i en proces, og vi har øje for, hvordan vi skaber den bedste skolegang for det enkelte barn, siger Tina French.

Marlene Qvist Simoni, mor til en 12 årig pige med særlige behov på reduceret skema og talsmand for forældre til børn med særlige behov, er dog alt andet end imponeret over politikernes handleplan

- Jeg mangler, at man har kigget på, hvorfor de her børn ikke går i skole. og ikke kun kigget på, om det er noget i hjemmene. Det kunne være noget med den skole, man har fået lavet i dag, som gør, at mange børn har svært ved at være i den, siger hun.

Emneord: Ny folkeskole, Inklusion, Psykologisk rådgivning, Aalborg Kommune, Tina French Nielsen, Udsatte børn og unge, Fraværsstatistik, Skoleavisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 24.07.17 Jens Berthelsen
    Lig en strategi

    Først og fremmest, super god artikel! Det lyder som den helt rigtige vej frem. Min søn havde rigtig svært ved at komme op om morgenen (Læs: han var en smule skoletræt høhø), og da mine kone og jeg gik før ham opdagede vi ikke at han faktisk ikke kom afsted. Det kom helt bag på os til en skole-hjem-samtale, og vi var kede af at det ikke var bragt til os før. Vi lavede sammen med skolen en strategi om at få ham i skole, og hvor vi skulle finde noget privat lektiehjælp så han kunne indhale det forsømte. Det virkede for ham, og for os.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også