To år efter påtaler om arbejdsmiljø: 1 ud 3 har stadig problemer

På de mest belastede afdelinger som eksempelvis skadestuer, medicinske modtagelser og psykiatriske afdelinger er det over halvdelen af sygeplejerskerne, der føler sig stressede.

For lidt tid til at give medicin, lægge kateter og pleje patienter. Det er virkeligheden for rigtig mange sygeplejersker på landets hospitaler.

Det skriver Avisen.dk.

For to år siden undersøgte Arbejdstilsynet det psykiske arbejdsmiljø på danske hospitaler, hvor de i alt besøgte 74 arbejdspladser. På 42 af hospitalsafdelingerne blev der uddelt påbud på grund af for høj arbejdsmængde og tidspres.


På hver tredje af de 42 arbejdspladser har sygeplejerskerne stadig alvorlige problemer med arbejdsmængde og tidspres. Det viser en ny rundringning til afdelingerne foretaget af fagbladet Sygeplejersken denne sommer.

Tallene er alarmerende, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

- Det er chokerende, at selvom Arbejdstilsynet giver påbud, er styringen efter økonomi stadigvæk altafgørende. Og løsningen på de mange konkrete problemer, som mange sygeplejersker giver udtryk for, bliver ikke fundet, siger hun til Avisen.dk.

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan Arbejdstilsynets undersøgelse for to år siden afslørede, at det haltede gevaldigt med det psykiske arbejdsmiljø på flere hopitaler.

Og det billede gik desværre igen i en arbejdsmiljøundersøgelse foretaget af Dansk Sygeplejeråd sidste år. Den viste, at hver tredje sygeplejerske føler sig stresset på jobbet.

På de mest belastede afdelinger som eksempelvis skadestuer, medicinske modtagelser og psykiatriske afdelinger er det over halvdelen af sygeplejerskerne, der føler sig stressede.

De tal taler deres tydelige sprog, påpeger Grete Christensen.

- Når vi kan høre, at en tredjedel af vores medlemmer er stressede, er det udtryk for, at de bliver presset. De har givet udtryk for mange fysiske symptomer som ondt i maven, og det går ud over deres helbred, advarer sygeplejerskernes formand.

Alle 42 afdelinger, der har fået påbud om for høj arbejdsmængde og tidspres, har sat ind med handlingsplaner.

Avisen.dk kunne søndag fortælle, at flere sygehuse tvinges til million-nedskæringer, da 
tre af landets regioner planlægger store besparelser på næste års budgetter.

Emneord: Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, Arbejdspres, Stress, Dokumentationskrav, Arbejdsmiljø, Psykisk arbejdsmiljø, Dårlig ledelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 05.09.16 Gitte H.
    De ansatte på privathospitaler - delvist financieret af arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer eller ...?

    ...de har det vel godt - hvad siger statistikkerne om dem (eller hvad man nu kan/vil læse ud af disse)? Eller er de lige så hårdt spændt for som ansatte på offentlige sygehuse, fordi der her skal tjenes penge? Vh Èn af de mange, der må nøjes med det offentlige sundhedssystem og pt. ikke kan få hjælp til mit knæ på samme måde som dem, der kan betale selv eller har arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også