Aarhus-borgmester hjalp succesrige iværksættere: Ulovligt ifølge Ankestyrelsen

Det var inddirekte støtte til en frisørsalon, da Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard medvirkede i en video på international You-Tube kanal skabt af to frisører. Det mener Ankestyrelsen. Se videoen her.

Tilbage i marts måned i år medvirkede borgmester Jacob Bundsgaard i en video på en stor YouTube kanal, som er skabt af to frisører, der samtidig driver salon i Aarhus og iøvrigt sælger en danskproduceret hårproduktlinie til mænd. Hans deltagelse faldt en byrådskollega for brystet og det endte med en klage til Ankestyrelsen. Nu er dommen ifølge TV2 Østjylland faldet, og Ankestyrelsen kritiserer borgmesteren for inddirekte reklame.

"Det er efter en samlet vurdering af baggrunden for borgmesterens besøg og videoens indhold Ankestyrelsens opfattelse, at Aarhus Kommune har ydet indirekte støtte til frisørsalonen i strid med kommunalfuldmagts- reglerne," skriver ankestyrelsen i afgørelsen, som TV2 ØSTJYLLAND har fået aktindsigt i

Sagen opstod da Dansk Folkepartis rådmand, Jette Skive, kritiserede borgmesterens deltagelse.

- Jeg synes det er forkasteligt, at borgmesteren på den måde direkte går ind og støtter en enkelt virksomhed på et helt almindeligt konkurrencemarked. Det holder altså ikke. Derfor sender Dansk Folkeparti nu en række spørgsmål til borgmesteren for at få alle elementer af sagen belyst, lød det i en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti i Aarhus.

Den lokale erhversmand og iværksætter, Jonathan Løw, var ude med opbakning til borgmesteren.

"Jeg har selv udtalt mig kritisk omkring dele af kommunens arbejde, men samtidig oplevet en borgmester med format nok til at deltage, da jeg holdt reception i anledningen af, at min virksomhed flyttede i nye lokaler. Det var fedt som lokal entreprenør, at ens borgmester gad komme forbi og endda til trods for, at man havde ment noget kritisk omkring dele af kommunens arbejde," skrev Løw i et opslag på Facebook. Her pegede han bl.a. på, at borgmesterens deltagelse foregik på en international YouTube kanal med godt 2 millioner følgere. Borgmesterens deltagelse foregik da også på engelsk.

Løw pegede i sit kommentar på, at borgmesteren bakkede en lokal virksomhed op i forhold til international eksponering frem for at fremhæve en lokal frisøg frem for en anden. 

"Der er tale om virksomheden Slikhaar Studio, som to unge og driftige iværksættere Rasmus Vilain Albrechtsen og Emil Vilain Albrechtsen står bag, og som på få år er blevet til et globalt brand. De to unge mænd er lykkedes med at skabe en YouTube kanal med flere millioner følgere, og de har overhalet Caroline Wozniacki og andre i popularitet iblandt YouTuberne," skrev Løw.

Sagen endte i Ankestyrelsen, der har overtaget tilsynet med kommunerne i forbindelse med at det kommunale tilsyn blev flyttet fra Statsforvaltningen til styrelsen sidste år. 

Nu er sagen færdigbehandlet og borgmesteren modtager kritik for din deltagelse. Ifølge TV2 Østjylland får det dog ikke yderligere konsekvenser idet kommunenhar oplyst, at den vil følge Ankestyrelsens udtalelse.

Jette Skive er tilfreds med afgørelsen.

- Jeg synes, det er for dårligt for frisørstanden, at borgmesteren går ud og favoriserer den her salon. Masser af dygtige frisører ville sikkert gerne have haft samme omtale, siger Jette Skive (O), der er rådmand for Sundhed og Omsorg, til TV2 Østjylland.

Borgmesteren selv tager kritikken til efterretning men vil fortsat være aktiv for byens erhvervsliv.

- Jeg tager Ankestyrelsens udtalelse til efterretning med hensyn til anprisning, men jeg vil ufortrødent foretage virksomhedsbesøg i samme omfang som hidtil og rose de virksomheder, der gør det godt i Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV2 Østjylland.

Og videoen, som det hele drejer sig om? Den er lige her: 

 

 

 
 
 
 
Emneord: Ankestyrelsen, Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, Jette Skive, 100918
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også