Aarhus lederen Otto Ohrt er ny mand i formandsstolen for Sund By Netværket.

Aarhus i spidsen for Danmarks sunde byer

Sund By Netværket har netop afholdt sit årlige repræsentantskabsmøde og valgt ny formand. Han kommer fra Aarhus, som dermed sætter sig på ledelsen af et af de største nationale netværk i WHO’s Healthy Cities Network.

Otto Ohrt har til daglig ansvaret for Aarhus Kommunes sundhedsudviklingsenhed, som arbejder med udviklingen af sunde rammer og tilbud til borgerne. 
 
Formandskabet glæder ikke mindst sundhedsrådmand Jette Skive, der særligt fremhæver Otto Ohrts engagement i det sundhedspolitiske arbejde, men som også fortæller, hvordan sundhedsindsatsen smitter af på kollegerne i hverdagen: 

”Det handler om at gå forrest og vise vejen, og det gør Otto med sit store og brændende engagement. Både hvad angår sundhedsudvikling, men også i det daglige, hvor han efterhånden har fået alle sine kolleger til at tage trappen! Og han er ikke til at holde styr på, for han er konstant ude at finde nye samarbejdspartnere til sundhedsområdet,” ler Jette Skive, der glæder sig over, at Aarhus går forrest, når det gælder om at styrke samarbejdet mellem kommunerne på sundhedsområdet. 

Det samme gælder ikke mindst den nye formand selv. 

”Vi kommer til at kunne sætte medborgerskab på dagsordenen som en central del af sundhedsindsatsen. Vi skal have alle til at være en del af sundhedsindsatsen. Byplanlæggere, boligsociale medarbejdere, skolelærere osv. kan gøre en kæmpe forskel, hvis vi tør, offensivt, at gøre dem til en del af løsningen på sundhedsudfordringerne,” siger Otto Ohrt. 

”De gode idéer på tværs i kommunerne og i vores internationale netværk glæder jeg mig til at kunne løfte ind til vores politikere lokalt og nationalt. De skal ikke løbe tør for gode idéer,” siger Otto Ohrt med et smil. 
 
Det er Aarhus Kommunes borgmester enig i er nødvendigt. 
 
”Sund By Netværket har i den grad været med til at sætte fokus på ulighed i sundhed og gøre folkesundhed til et politisk – også lokalpolitisk – anliggende. Det ved jeg, at Otto er mand for at sætte yderligere turbo på. Jeg glæder mig over, at formandskabet er kommet på aarhusianske hænder, og jeg ser frem til et fortsat tæt og godt samarbejde med netværket,” siger borgmester Jacob Bundsgaard. 
 
Om Sund By Netværket 
 
Sund By Netværket er et landsdækkende fagligt netværk bestående af 57 kommuner og to regioner, der tilsammen arbejder for at understøtte det danske folkesundhedsarbejde. Sund By Netværket blev etableret i 1991 og er i kraft af sine mange medlemmer et af de største nationale netværk i WHO’s Healthy Cities Network. 
 
I de seneste år har Sund By Netværket bl.a. sat den stigende ulighed i sundhed på den nationale sundhedspolitiske dagsorden.
Emneord: Healthy Cities Network, Otto Ohrt, Aarhus Kommune, Sund By Netværket, WHO
Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 20.06.18 Infrastruktur
  Politisk aftale på plads: Aarhus klar til at forny udsatte boligområder

  En by i social balance. Det er målet for den politiske aftale, der netop er indgået af et bredt flertal i Aarhus Byråd. Aftalen fastlægger den politiske ramme for drøftelsen med boligforeningerne om udviklingen for byens udsatte boligområder frem mod 2030 samt byggeri af nye almene boliger. Hent aftalen her.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.