Aarhus-idé sparer millioner

Aarhus Kommune har fundet fidusen. Som landets indtil videre eneste kommune, pakker Aarhus Kom-mune valgkort til parlamentsvalget og folkeafstemningen i samme kuvert. Dermed sparer kommunen 1,2 millioner kroner i porto.

Den 25. maj skal vælgerne igen til stemmeurnerne. Her skal der stemmes til både Europa-Parlamentet og til folkeafstemningen om EU's patendomstol. Aarhus Kommune sparer 1,2 millioner ved at sende de to valgkort i samme kuvert.

”Det handler om godt købmandskab og sund fornuft. Det er jo ikke anderledes end man ville have gjort derhjemme. Jeg er glad for, at KMD denne gang har været med på ideen og vil opfordre landets øvrige kommuner til at følge vores eksempel,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.


Det er KMD, der står for at udskrive valgkortene, der efter opfordring fra Aarhus Kommune har fundet en teknisk løsning. Sampakningen sker således, at de to valgkort kommer på ét stykke papir, som så skal rives fra hinanden.

Ved sidste dobbeltvalg i 2009 valgte kommunen manuelt at samle kortene. Det medførte en besparelse på 800.000 kroner. Nu hvor processen er automatiseret, kan kommunen spare i alt 1,2 millioner kroner. Dertil kommer at kommunen har fået KMD til at udskrive brevene i en kvalitet, så de kan sendes som c-breve, hvilket giver en yderligere besparelse på 300.000 kroner til dette valg og Kommende valg

”Det er vigtigt at vi som kommune har et konstant fokus på, hvordan vi kan gøre tingene smartere og mere effektivt. Det er gode ideer som denne, der er med til at sikre at vi kan fastholde vores serviceniveau på andre områder,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Valgkortene udsendes 5 dage før valget.

Emneord: Valgkort, Rabih Azad-Ahmad, KMD
Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 180 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.21 Infrastruktur
  Efter kritik fra Rigsrevisionen: Nu er minister klar med plan

  Rigsrevisionen gav i maj en hård kritik af Landbrugsstyrelsens kontrol med fordelingen af EU's landbrugsstøtte. Nu rydder fødevareministeren op med syv konkrete initiativer.

 • 16.06.21 Infrastruktur
  Minister med ny melding: "Det er jo et meget tydeligt tegn"

  En stor del af personbiltrafikken er tilbage på vejene. Aktiviteten på vejene generelt og over Storebælt ligger nu kun lidt under niveauet i en tilsvarende periode i 2019, inden coronapandemien kom til landet. Trafikken på vejene har i takt med genåbningen bevæget sig tættere på normale tilstande.

 • 09.06.21 Infrastruktur
  Hovedvej ved den gamle grænse spærret for gennemkørsel i weekenden

  Hovedvej 170 mellem Christiansfeld og Kolding vil i weekenden være lukket for gennemkørsel ved den gamle grænse syd for Taps fra lørdag kl. 09 i forbindelse med den officielle fejring af genforeningen.

 • 03.03.16 Infrastruktur
  KMD fyret fra Jobcenter

  Ledelsen i Sociale Forhold og Beskæftigelse har mistet tålmodigheden med sin hidtidige it-leverandør til Jobcenter Aarhus, KMD, som gennem længere tid forgæves har forsøgt at få systemet i sikker og stabil drift. Derfor skifter jobcentret nu systemleverandør.

 • 12.12.11 Social
  Socialt bedrageri for milliarder

  En ny rapport fra KMD Analyse viser, at der hvert år i Danmark begås socialt bedrageri i milliardklassen. Kontrolarbejdet i kommunerne opdager kun 4-7 pct. af bedraget. Kommunerne efterlyser flere muligheder for at kontrollere og overvåge borgerne.