ADHD-Formand: Jobcentre mangler viden om ADHD

Voksne med ADHD savner viden og forståelse på jobcentrene.

Det skriver DR Syd i dag.

Det mener formanden for ADHD-foreningen, der dagligt er i kontakt med voksne med ADHD, Jette Myglegaard:

- Mange af de her med ADHD er jo centreret omkring jobcentrene, som jo skal hjælpe folk med at få et job. Og derude der mangler der rigtig meget viden omkring, hvad er det, der skal sættes ind med i forhold til at støtte de her mennesker med ADHD, siger Jette Myglegaard til DR Syd.

Antallet af voksne i alderen 20-64 år i Region Syddanmark, der får ADHD-medicin er femdoblet over de seneste seks år, viser tal fra Statens Serum Institut.

Alligevel er der ikke ændret meget på forståelsen af ADHD, eller hvordan man bedst håndterer voksne med ADHD hos jobcentrene, fortæller Jette Myglegaard:

- Hvis der er en accept og en forståelse for, at man faktisk ikke kan, så er der jo også en anerkendelse af, at her bliver vi nødt til at gøre noget. Og den mangler i høj grad ude i det sociale system og særligt også i jobcentrene.

I Aabenraa Kommune er man opmærksom på, at det kan være svært at koncentrere sig og holde fokus, når kroppen er fyldt med uro, og tankerne flyver afsted. Derfor forsøger jobcenteret i Aabenraa Kommune nu at hjælpe en gruppe ADHD-ramte mellem 18 og 30 år med et særligt kursus.

Her får de hjælp til at lære at leve med sygdommen, fortæller fagkoordinator på jobcenteret i Aabenraa, Tine Frederiksen:

- De vil blandt andet lære noget om konflikthåndtering, hvad der kan hjælpe dem med den motoriske uro, de ofte har og deres temperament og humørsvingninger. De vil også få hjælp til noget hukommelsestræning og hjælp til læse- og skrivevanskeligheder, siger Tine Frederiksen til DR Syd.

For når man kæmper med humørsvingninger, rastløshed og koncentrationsbesvær, så kræver det ekstra hjælp at overvinde sine problemer, siger Tine Frederiksen.

Emneord: ADHD, ADHD-foreningen, Jette Myglegaard, Region Syddanmark, Aabenraa Kommune
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 23.10.13 Ole Jakobsen
  Fravælger at forstå

  Det er ikke kun ADHD som jobcentrene har problemer med, det er sygdomme generelt, men det ligger jo også i lovgivningen. For at kunne modtage kontanthjælp, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, dermed har folketinget forsøgt at ophæve sygdomme, man er pr. difinition rask.

  Jobcentrene evner ikke at skabe en forståelse for en sygdom. Når du skal stå til rådighed er det jo også ligegyldigt, hvad du fejler, samtidig er det jo økonomisk meget bekvemt bare at lade som ingen ting.

  For at bevare velfærden har folketinget afskaffet sygdomme ved at afvikle velfærden. Dermed har man opnået at afvikle en forståelse af hver enkelt sygdom og hvad den indebære af udfordringer og problemer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også