Foto: Trine Søndergaard

Aftale: Nu skal lokale politikere have mere i løn

Arbejdsbyrden er vokset for politikerne i kommuner og regioner. Derfor skal de have mere i løn, siger Vestager

Regeringen og Venstre, SF og Konservative har indgået aftale om at give menige kommunal- og regionalpolitikere mere i løn. Samtidig skal lokalpolitikernes løn fremover løbende reguleres op, så de afspejler den faktiske lønudvikling.

Det oplyser økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse.

Allerede på KL-topmødet i sidste uge varslede Margrethe Vestager lønstigninger til politikerne i kommuner og regioner.

- Vores lokalpolitikere laver et vigtigt stykke arbejde, og over de seneste år er både arbejdsbyrden og ansvaret vokset. Derfor er det i orden at de får reguleret deres løn, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Hun lægger vægt på, at lønningerne siden 1996 ikke fulgt med den faktiske lønudvikling. Forslaget ventes at koste 52 millioner kroner årligt. Lønstigningen kommer til at gælde fra 1. juli 2014.

Aftaleparterne er samtidig blevet enige om at nedsætte en kommission, der skal vurdere, om lønnen til borgmestre, regionsrådsformænd samt folketingsmedlemmer og ministre er tidssvarende.

- Vi har lyttet til den kritik og debat, der har været af politikeres løn og pensionsforhold. Derfor har vi valgt at nedsætte en kommission, der skal sikre, at vi får et mere enkelt og gennemsigtigt system, siger Margrethe Vestager.

Hun vil inden påske fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om nedsættelse af kommissionen. Aftaleparterne forventer, at en kommission vil kunne komme med anbefalinger inden slutningen af 2015.

Det kommer dog til at være noget tid før eventuelle ændringer af de helt tunge politikeres løn kan komme på tale. For borgmestre og regionsrådsformænd skal ændringerne træde i kraft 1. januar 2018.

For ministre og folketingspolitikere skal ændringerne træde i kraft efter næste folketingsvalg igen.

/ritzau/

 

Emneord: Politikerløn, Lokalpolitikere, Margrethe Vestager
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.02.20
  Vigtigt europæisk fokus på databeskyttelse og brug af kunstig intelligens

  Nyt stort EU-udspil om kunstig intelligens og ansvarlig brug af teknologi kan give et fornuftigt fundament for digitaliseringen

 • 02.09.16 Politik
  Får politikere løn som fortjent? Nyt forskningsprojekt dykker ned i politikernes aflønning

  Hvor meget skal en politiker have i løn, hvis det står til befolkningen? Hvordan synes politikerne selv, de skal aflønnes? Og hvad får de rent faktisk? Det skal en række forskere fra KORA og CBS undersøge i et nyt, stort forskningsprojekt.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 27.10.14 Ledelse
  Ny bog viser vejen til vækst i velfærdssamfundet

  En ny men endnu ung metode udpeges af flere centrale meningsdannere og organisationer som vejen til vækst. Ny bog - OPI * Debat og perspektiv - viser nu hvordan Offentlig-Privat Innovation bliver en central metode til at øge væksten i velfærdssamfundet. Med OPI kommer borgernes behov i centrum for nye produkter og løsninger. Det skaber bedre løsninger til borgerne og styrker virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling.

 • 18.06.14 Bæredygtighed
  Mere end 90 initiativer skal trække Danmark helt fri af krisen

  Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.