Aftale om ny planlov skal bidrage til et Danmark i bedre balance

Regeringen har i dag indgået en aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om "Et Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet". Hent aftale-papirerne her.

"Vi får nu en ny og moderne planlov. Det giver kommuner, erhvervsliv og borgere bedre rammer for at udvikle byer, boliger og virksomheder til gavn for hele Danmark. Dermed når regeringen i mål med endnu en stor del af de mere end 120 initiativer i udspillet Vækst og udvikling i hele Danmarkfra november. Samlet har vi nu indgået aftaler og taget initiativer, der vil skabe en vækst på op mod 2½ mia. kr. om året i hele Danmark," siger Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen.

Aftalen indeholder initiativer inden for seks områder:


 1. Nye udviklingsmuligheder med fortsat bevarelse af kystnærhedszonen og øget fleksibilitet inden for strandbeskyttelseslinjen
 2. Nye udviklingsmuligheder i landdistrikter og for produktion
 3. Bedre udviklingsmuligheder for detailhandel
 4. Friere rammer, investeringer og administrative lettelser
 5. Almene boliger og byudvikling mv.
 6. Andre initiativer (luftfart, biobrændstof, landsbyer, turisme, produktion)

Aftalen indebærer også en forstærket indsats for større og bedre sammenhængende naturområder, baseret på Grønt Danmarkskort.

Kommunerne vil med aftalen få nye muligheder og langt større ansvar for den lokale planlægning og udvikling. Samtidig fastholdes offentlig adgang til strande, beskyttelse af natur og hensynet til omgivelserne prioriteres højt.

Udover ændringerne i planloven mv. er aftaleparterne enige om at fremme en række vækstinitiativer.

Lovforslaget forventes fremsat i oktober 2016 med henblik på ikrafttrædelse i januar 2017.

Emneord: Planlov, Planloven, Vækst, Erhvervs- og Vækstministeriet, Troels Lund Poulsen, Plan- og byudvikling, Byudvikling, Landdistriktudvikling, Landdistrikter, Strandsikring, Detailhandel, Almene boliger
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 80 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 15.05.19 Infrastruktur
  Landdistrikter: Udflytning har været uden betydning

  - På grund af fortsat centralisering og besparelser på uddannelsesområdet har vi ikke set den positive effekt som forventet, siger Landdistrikternes formand om udflytning. Balance i landet har lange udsigter, konkluderer kommunalforsker.

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 03.09.18 Infrastruktur
  Der kommer 1000 nye borgere til København hver måned

  København har brug for at oprette 28 nye skolespor, 353 dagtilbudsgrupper, 12 idrætshaller og ni parker for at servicere de nuværende københavnere og de cirka 10.000 nye borgere, som årligt flytter til byen. Det viser en ny opgørelse fra kommunen.

 • 10.07.18 Infrastruktur
  Huspriserne er nu over finanskriseniveau i 17 kommuner

  Nye tal viser, at salgsprisen på et hus i juni måned ikke kun er steget siden samme måned sidste år. De er også højere end for blot en måned siden i samtlige regioner. Det betyder, at 17 kommuner nu ligger over prisniveauet, inden boligboblen brast.