Akademikere fra øst jagter job i vest

Halvdelen af alle ledige akademikere bor i landets to største byer. Samtidig tørster Ringkøbing-Skjerns arbejdsgivere efter højtuddannet arbejdskraft. Nu arrangerer Ringkøbing Fjord Erhvervsråd i samarbejde med jobcenteret en datingdag, hvor parterne hver især kan skrue charmen på.

Omkring 80 jobsøgende akademikere sætter sig torsdag d. 2. oktober ind i busser i Aarhus og København og triller mod vest. De potentielle tilflyttere skal alle sammen en tur rundt i kommunen og mødes med forskellige virksomheder.

- Vi satser på, at der opstår nogle match mellem virksomheder og kandidater. Det er en unik mulighed for begge parter for at præsentere sig selv, siger erhvervskonsulent Dorthe Marie Siersbæk.


-Jeg ved, at der aktuelt er over 20 relevante ledige stillinger i Ringkøbing-Skjern, så mulighederne er bestemt til stede, fortsætter hun.

Læs ogsåProfessor: Arbejdsmarked regulerer selv ledighed

Speeddating

Vestas, Global Castings, Ringkøbing Gymnasium eller Ringkøbing Handelsskole. Det er valget akademikerne må træffe som første destination. Derefter samles alle på Vestas, hvor der er frokost og speeddating mellem flere af områdets virksomheder og kandidaterne.

Klokken 14.30 ankommer akademikerbusserne til Career Campus - et tidligere plejehjem, der er omdannet til et kollegium for studerende og højtuddannede med et erhvervsmæssigt ærinde i kommunen.

Her kan akademikerne høre om den planlagte nye bydel Ringkøbing K, turisterhvervet i kommunen og om kommunens vækststrategi ved kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

Netværk og større synlighed

Når dagen er slut, og busserne atter kørt ud af kommunen, skal succesen ikke kun gøres op i antal ansættelseskontrakter. Dorthe Marie Siersbæk håber, at der også vil være skabt nogle gode kontakter og førstehåndsindtryk:

- Vi er ikke blinde for, at der hos mange er en mental barriere mod at flytte mod vest. Den håber vi at rokke ved, når de ledige akademikere selv oplever området, hører om vores tanker om fremtiden og får et indtryk af den faglige tyngde i de stillinger, virksomhederne tilbyder, siger hun.

Fakta

En ledighedsstatistik viser, at der i juli var 11.782 ledige akademikere. Af dem boede 1.621 i Aarhus Kommune mens 4.229 boede i Københavns Kommune. I alt var der 11.782 ledige akademikere.

Kilde: Akademikerne, en paraplyorganisation for 25 faglige organisationer, der organiserer akademikere i Danmark.

Arbejdsgiverne i Ringkøbing-Skjern ender ofte med at skulle rekruttere højtuddannet arbejdskraft fra udlandet.

Emneord: Ringkøbing-Skjern Kommune, Akademikere, dimittendledighed, Ledighed
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også