Akademikere varsler strejke: Næsten alle hospitaler bliver ramt

Faggruppen Akademikerne sender strejkevarsel til kommuner og regioner. Det rammer kommuner og hospitaler.

Faggruppen Akademikerne har udsendt konfliktvarsel. 5500 akademikere i regioner og kommuner vil strejke, hvis ikke der kommer en forhandlingsløsning inden 4. april.

Det vil ramme kommuner, hospitaler og regioner, oplyser Akademikerne.

- Vi kæmper for at nå en forhandlingsløsning i Forligsinstitutionen, men det bliver svært.

OK'18 tema på DenOffentlige

Vi samler alle historier om overenskomstforhandlingerne på en fælles temaside. Følg forhandlingerne her.

Historier om tidligere overenskomster finder du her.

Skal I være med? Kontakt os.

- Vi vil ikke finde os i at indgå aftaler med en modpart, som ikke vil lytte. Hvis ikke de offentlige arbejdsgivere skifter kurs, er de i gang med at kortslutte grundlæggende dele af den unikke danske sammenhængskraft, skriver Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, i en pressemeddelelse.

Fredag blev der meldt bredt ud fra fagbevægelsen om, hvor der kan forventes at blive strejket i forbindelse med en potentiel storkonflikt.

Den er på vej, da fagforeningerne og staten ikke kan nå hinanden i overenskomstforhandlingerne for den offentlige sektor. Parterne er uenige om blandt andet lærernes arbejdstid og lønnen.

- De offentligt ansatte har vist stort samfundsansvar og været tilbageholdende ved overenskomsterne i 2011, 2013 og 2015.

- Men nu er der fremgang i Danmark, og vi kan ikke acceptere endnu et kriseforlig, skriver Lars Qvistgaard.

Ifølge pressemeddelelsen vil ti kommuner, deriblandt Høje-Taastrup, blive ramt. Desuden rammes så godt som alle hospitaler.

Fredag fortalte Forhandlingsfællesskabet, der dækker over 51 faglige organisationer og over 500.000 medlemmer, at man varslede konflikt fra 4. april.

- De offentlige arbejdsgivere i staten, kommunerne og regionerne er i færd med at sætte afgørende dele af den unikke danske sammenhængskraft ud af spil. Derfor er vores konfliktgrundlag, at der skal være fremskridt og ikke forringelser for alle ansatte i kommuner og regioner, skrev Forhandlingsfællesskabet fredag.

/ritzau/

Emneord: OK18, Strejke, Konflikter, Akademikerne, Lars Qvistgaard
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.03.18 Politik
  Regeringen: Privat lønudvikling er 8,6 procent

  Det er halve sandheder, når arbejdsgiverne påstår at deres ”tilbud” vil give lønstigninger til offentligt ansatte, der lægger sig op af de privates.

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.

 • 05.03.18 Politik
  15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

  De statslige fagforbund varslede fredag konflikt på op mod 150 statslige arbejdspladser. Det betyder at ca. 15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes parterne at finde en løsning i Forligsinstitutionen

 • 02.03.18 Politik
  Vores mål er en aftale, men det ser svært ud!

  De statsansattes forhandlere arbejder stadig for en overenskomstaftale efter orienterende møde i Forligsinstitutionen i dag. Men det ser svært ud, siger topforhandler Flemming Vinther.

 • 19.12.17 Politik
  ”Løngab” og julemanden er ens

  Hvis du tror på julemanden, så er der også en chance for, at du tror på et ”løngab” på det statslige arbejdsmarked. Men de er begge illusioner og i denne artikel vil illusionen om et "løngab" briste for dig....