Der er penge at spare ved forebyggelse!

En gennemsnitlig dansk kommune med 50.000 indbyggere betaler årligt ca. 180 mio. kr. til sygehusbehandling. Ifølge Chris Enrico Petersen, partner og rådgivningschef hos BDO Consulting kan kommunerne spare mange penge ved at iværksætte flere målrettede aktiviteter i forhold til forebyggelse, genoptræning og rehabilitering, så de i mange tilfælde helt kan undgå, at borgerne uhensigtsmæssigt bliver indlagt på sygehuset. Af Chris Enrico Petersen 

– Der er f.eks. store forskelle på kommunernes prioritering, når det handler om forebyggelse, genoptræning og rehabilitering, og det kan i den grad ses på den medfinansiering, som den enkelte kommune har til sygehusvæsenet, forklarer Chris Enrico Petersen.

– Nogle kommuner sparer allerede rigtig mange penge ved en målrettet indsats overfor de 1,5 mio. danskere, der lider af en kronisk sygdom, forklarer han og fortsætter undrende: - Når vi ved, hvad der virker, hvorfor bliver det så gjort så forskelligt i kommunerne?

Chris Enrico Petersen mener, at der skal langt mere målrettede handleplaner til. Handleplaner, der bygger på den tilgængelige forskningsbaserede viden og som vedholdende prioriterer ressourcer til det, der giver ”mest mulig sundhed for pengene”.

Handleplanerne bør også fokusere på at optimere det fagprofessionelle samarbejde internt i kommunen og være retningsgivende for kommunens rolle og ansvar i et velfungerende samarbejde mellem sygehus, praktiserende læge, speciallæger og kommunen.

BDO Consulting tilbyder kommunerne indsamling af data, analyser af data og benchmarking i forhold til andre kommuner. BDO´s konsulenter tilbyder desuden rådgivning og procesbistand i forhold til udarbejdelse af handlingsplaner og prioritering af de forebyggende indsatser baseret på evidensbaseret viden.

Målet for BDO Consultings rådgivning er altid at tilpasse den tilgængelige viden til den enkelte kommune, så kommunen opnår størst mulig sundhed for pengene.

Læs mere her 

Emneord: Forebyggelse, Genoptræning, Sundhed, Ledelse
BDO Public på DenOffentlige.dk BDO Public er et selvstændig selskab i BDO-koncernen, der med 1000 medarbejdere og en samlet årlig omsætning på ca. 900 mio. kr. hører til blandt Danmarks største revisions- og rådgivningsvirksomh...
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.