Foreslår at inkludere sommerhuse i boligjobordningen

”Odsherred Kommune rummer landets samlede største koncentration af sommerhuse på mere end 26.000 sommerhuse. For en række kommuner i vandkanten af Danmark, har sommerhusturismen stor betydning for såvel handel som for beskæftigelsen i håndværksfaget”, skriver de politiske gruppeformænd fra Odsherred Byråd i et brev afsendt torsdag den 28.

februar, til regeringen og samtlige folketingsmedlemmer. 

Brevet er en klar opfordring til at udvide boligjob-ordningen – bedre kendt som ”håndværkerfradraget” – til også at omfatte sommerhuse.

Regeringen har i sin Vækstplan DK, som blev præsenteret i denne uge, lagt op til en genindførelse af det såkaldte håndværkerfradrag, som ophørte ved årets udgang og hidtil kun har været gældende for helårsbeboelse.

”Nybyggeri, til- og ombygninger, energirenovering af sommerhusene er imidlertid et væsentligt indtægtsgrundlag for de omkring tusinde selvstændige håndværkere og servicevirksomheder i Odsherred Kommune, men her, som i andre områder af landet, har vores håndværkere også mærket et væsentligt fald i ordrebeholdningerne og arbejdsopgaverne. En situation, der også tydeligt afspejler sig i ledighedsstatistikken for kommunen”, skriver gruppeformændene videre i henvendelsen.

Borgmester Thomas Adelskov tilføjer, at det er hans forventning, at regeringen vil efterkomme opfordringen.

Odsherred Kommune på DenOffentlige.dk Odsherred Kommune
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer