Roskilde Kommune tester el-biler

To typer biler er i test i hjemmeplejen og på rådhuset for at se, hvordan de fungerer i forhold til forskellige arbejdsrutiner. I hjemmeplejen tester de i uge 50 og 51 Citröen C-zero biler. 2 biler bliver testet af hjemmeplejegruppe Margrethekær, der betjener borgerne i den vestlige del af Roskilde Kommune, og 2 biler bliver prøvet af Gadstrup Hjemmepleje.

På rådhuset er det en Renault Fluence, som bliver testet. Alle forvaltninger har mulighed for at booke bilen i løbet af uge 49 og 50, så den kan prøves af i mange forskellige funktioner.

Alle testpiloter udfylder et spørgeskema efter at have kørt i bilerne, og besvarelserne tages med i det videre arbejde omkring introduktion af el-biler i Roskilde Kommune.

Kommunen har allerede investeret i 2 el-biler og vil i starten af 2013 anskaffe yderligere 6. Imidlertid er der stadig et stykke vej til den fulde udrulning af el-biler i Roskilde Kommune – blandt andet fordi der mangler viden om, hvordan el-bilen passer til de mange forskellige arbejdsrutiner der er i kommunen. Det er her testen kommer ind.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Torben Jørgensen, siger: ”El-biler udgør en del af kommunens samlede CO2 regnskab. Roskilde Kommune har de seneste år fået mindsket miljøbelastningen fra vores bygninger, og nu kaster vi os for alvor over transportområdet. Derfor sætter vi ind med en række tiltag: Flere el-biler, ”kør grønt” kurser til medarbejderne, flere el-cykler til rådighed osv.”

Roskilde Kommune på DenOffentlige.dk Roskilde Kommune
Aktivitet: Artikler: 57 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer