Stop konflikten nu

Da der ikke er udsigt til en forhandlingsløsning, opfordrer Skole og Forældres formand nu folketinget og regeringen til at stoppe konflikten mellem KL og lærerne.

Det danske samfund bygger på udearbejdende forældre og børn, der går i skole, mens forældrene er på arbejde. Det er den kontrakt vi har med hinanden. Lige nu bliver kontrakten ikke opfyldt på grund af konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening.

- Regeringen må gribe ind. KL og DLF har i månedsvis forhandlet og haft mulighed for at lave en aftale. Under lockouten har vi som forældre været tålmodige, men der er tilsyneladende ingen tilnærmelser mellem konfliktens parter, så vores tålmodighed er brugt op nu. Eleverne skal i skole igen og forældrene skal på arbejde. Et regeringsindgreb kan fra nu af kun gå for langsomt, siger Skole og Forældres formand Mette With Hagensen. 

Mange forældre oplever, at de efterhånden slider alvorligt på den goodwill, som de har hos bedsteforældre, mostre og barnepiger - og ikke mindst arbejdspladser.

- Den danske samfundskontrakt bygger på, at begge forældre er udearbejdende og at børnene går i skole, mens forældrene er på arbejde. Den uløste konflikt mellem KL og Danmarks Lærerforening betyder, at kommunerne ikke opfylder sin del af kontrakten. Det går ikke længere. Konflikten begynder at have alvorlige konsekvenser for både børnenes læring og trivsel og forældrenes forhold til deres arbejdspladser. Derfor må regeringen gribe ind nu, siger Mette With Hagensen.

Hvis konflikten fortsætter vil det få konsekvenser for afgangselevernes eksamen, mange hundrede tusind elever mister værdifuld læring, ligesom lejrskoler og andre aktiviteter bliver aflyst. For forældrene betyder konflikten, at de nu begynder at trække alvorlige veksler på deres arbejdspladser, med de problemer og det produktionstab det vil medføre.

- Konflikten handler ikke længere kun om lærernes arbejdstid. Nu er konflikten et samfundsproblem, hvor elever og forældre er taget som gidsler. Min opfordring til partierne i folketinget er entydig. Stop konflikten nu, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældre opfordrer til at partierne finder en løsning, som konfliktens parter kan leve med.

- En god skole bygger på et godt samarbejde. Begge parter skal kunne se sig selv i et regeringsindgreb. Det vil også være bedre for eleverne fremover, siger Skole og Forældres formand.

Emneord: Lockout, Folkeskole, Overenskomst, Folkeskolereform
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også