Sundhed for mænd på den sjove måde

Mænd, der afleverer affald på Genbrugspladserne i Skjern og Hvide Sande, bliver de to næste lørdage udfordret på, hvor sunde de er, og hvor meget de ved, om hvordan alkohol og tobak påvirker kroppen.

- Mange mænd synes, sundhed er kedeligt, så vi prøver at gøre det lidt sjovere. Blandt andet vil vi udfordre mændene til at slå søm i med alko-briller på og til at opleve, hvordan det føles, at have rygerlunger, fortæller udviklingskonsulent Trine Bloch Hansen fra Sundhedscenter Vest.

Alko-brillerne giver en effekt af, at man har tre-fem genstande i kroppen, og påvirker ens evner til at bedømme afstande og koordinere.

Sundhedscenter Vest og to mandlige sygeplejersker tilbyder samtidigt at tjekke blodtryk, blodsukker og kuliltetal, og de ivrige kan også prøve hjerte-lunge-redning.

Fra sur pligt til sjov udfordring

- Sundhed skal ikke være endnu en sur pligt, så vi håber, at mange vil synes, det er sjovt, når vi udfordrer dem, siger konsulent Trine Bloch Hansen.

- Udfordringerne dækker over temaer, som har stor betydning for sundhed og trivsel. Det er samtidig områder, hvor vi tidligere har oplevet, at folk er blevet meget overraskede. F.eks. når man - uden at være påvirket af alkohol - oplever forskellen på at være ædru og have fået tre-fem genstande, fortæller Trine Bloch Hansen.

Hun peger på, at unge ofte får skyld for at drikke meget alkohol, men faktisk er der også mange voksne, der overskrider Sundhedsstyrelsens anbefalinger om maksimalt syv genstande om ugen for kvinder og 14 genstande om ugen for mænd.

Overskrider anbefalinger

Ca. 50 procent af de 16-24-årige i Ringkøbing-Skjern Kommune overskrider Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men det samme gælder for 30-40 procent af de 45-75-årige. Det er især mænd, der drikker mere alkohol, end Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Udfordringerne finder sted lørdag d. 8. juni på Skjern Genbrugsplads og lørdag d. 15. juni på Hvide Sande Genbrugsplads. Begge dage fra kl. 10.00-14.00

- Vi giver kaffe og frugt til de modige, lover Trine Bloch Hansen.

Hvorfor mænds sundhedsuge?

Danske mænd lever i gennemsnit ca. fem år kortere end danske kvinder. Når danske mænd dør, skyldes det primært hjerte-karsygdomme, kræft, rygerlunger, alkoholrelaterede sygdomme og trafikulykker – noget som til en vis grad kan forebygges.

Kvinder bruger i højere grad end mænd de praktiserende læger – til forebyggende og opsporende arbejde, mens mænd bruger skadestuen og hospitalet mere end kvinder – altså først efter sygdom eller skade er indtruffet.

Emneord: Sundhed, Alkohol, Tobak, Velfærd, Ringkøbing-Skjern Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også