Alle 98 borgmestre er på plads

Med afsluttede forhandlinger i Hvidovre er alle borgmesterposter fordelt i de 98 kommuner.

Alle 98 borgmesterposter er nu faldet på plads. Venstre fik flest borgmesterposter med 46 i alt mod Socialdemokraternes 35 borgmestre.

Det står klart, efter at den sidste borgmesterpost blev forhandlet på plads sent onsdag aften i Hvidovre, hvor socialdemokraten Helle Moesgaard Adelborg ifølge TV2 News fortsætter som borgmester.

Socialdemokraterne har siddet på magten i Hvidovre i 90 år, og partiet fik et godt valg med otte ud af de 21 pladser i den kommende kommunalbestyrelse.

SF fik derimod et katastrofalt valg - som tilfældet også var på landsplan - og mister tre af sine fire mandater.

Helle Moesgaard Adelborg afløste i december 2012 den sygemeldte og nu afdøde Milton Graff Pedersen.

Hvidovre er en af i alt 13 kommuner med en kvindelig borgmester. I Thisted, Hedensted, Lejre, Roskilde, Bornholm og Gladsaxe fortsætter de kvindelige borgmestre også en periode mere.

Desuden har en ny kvindelig borgmester sat sig i spidsen for byråd i Frederikshavn, Greve, Lolland, Helsingør, Hillerød og Lyngby-Taarbæk.

De Konservative er med 13 borgmestre landets tredjestørste parti på kommunalt plan. De Radikale og SF hver løb med en enkelt borgmesterpost. To borgmestre tilhører en lokal liste.

Socialdemokraterne endte med at få flest stemmer ved kommunalvalget - selv om en exitpoll offentliggjort af DR fem timer før valglokalerne lukkede tirsdag tydede på en voldsom tilbagegang.

Ifølge den første af de valgprognoser, som DR siden har beklaget kvaliteten af, stod Socialdemokraterne kun til at få under 23 procent af stemmerne.

Partiet endte med at få 29,5 procent af stemmerne efterfulgt af Venstre med 26,6 procent.

Trods positionen som det største parti mister Socialdemokraterne 14 borgmesterposter, mens Venstre vinder 15 borgmesterkæder.

/ritzau/

Emneord: KV13, Borgmestre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.

 • 28.03.14 Politik
  Politikeres løn skal undersøges

  Det skal være mere gennemskueligt, hvad politikere får i løn. Et bredt flertal i Folketinget er derfor blevet enige om at nedsætte en kommission, der skal udarbejde et samlet forslag til den fremtidige aflønning af ministre, folketingspolitikere, borgmestre og regions-rådsformænd.

 • 03.01.14 Bæredygtighed
  Stigende valgdeltagelse blandt socialt udsatte

  Valgdeltagelsen i socialt udsatte boligområder steg markant under kommunalvalget i november sidste år. Dermed ser valgkampagner som Stemmer på Kanten ud til at have haft effekt. Lisbeth Zornig Andersen glæder sig over resultaterne.

 • 17.11.13 Politik
  Folkelig opbakning til Stemmer på Kanten

  Den landsdækkende demokratikampagne Stemmer på Kanten, som stræber efter at få socialt udsatte til at stemme, får bred opbakning fra vælgerne. Det viser en meningsmåling gennemført af analyseinstituttet InFact. Hver anden dansker har hørt om kampagnen, og to ud af tre synes det er et godt initiativ.

 • 03.10.13 Politik
  Valgkonkurrencer skal skabe større engagement i nærdemokratiet

  Ved seneste kommunalvalg i 2009 havde vi på landsplan den laveste stemmeprocent i 35 år. Kun 65,8 procent af alle stemmeberettigede i landet afleverede deres stemmeseddel. På Stevns lå stemmeprocenten på 71, men ved det kommende kommunalvalg tirsdag den 19. november er barren sat endnu højere, oplyser borgmester Poul Arne Nielsen.