Aller-chefer, Zoo-direktør og Dot i Blå Bog

Årets udgave af Kraks Blå Bog er på gaden med 245 nye - mere eller mindre - kendte danskere på siderne.

Igen i år forsøger Kraks Blå Bog at give læserne et overblik over flere end 8000 "betydningsfulde kvinder og mænd, hvis levnedsløb kan tænkes at have interesse for en større kreds".

Og blandt de 245 nyoptagne i det navnkundige værk er der flere iøjnefaldende tilføjelser.

I lyset af den verserende Se & Hør-skandale er det værd at notere sig, at de to Aller-direktører Bettina og Katinka Aller er nye i bogen, ligesom viceadministrerende direktør i København Zoo, Bengt Holst, har fået plads, efter han i februar forsvarede dyrehavens aflivning af en giraf efter kritik fra både ind- og udland.

Inden søndagens EU-valg kan Venstres parlamentsmedlem Morten Løkkegaard notere sig en plads i det fine selskab efter et år, hvor han er gået i brechen for at sikre den danske forfatter Peter Øvig Knudsens ret til at publicere billeder af nøgne hippier på Facebook og gennem Apples digitale boghandel.

Øvig var allerede at finde i Blå Bog, hvilket også er tilfældet for Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt, som i år har fået følgeskab af kæresten Dot Wessmann, der oplistes som både direktør, teltholder og sangerinde.

Andre nye politikere i bogen er uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R), Enhedslistens Pernille Skipper og Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

En person, der af indlysende årsager ikke er at finde i årets kendiskatalog, er forfatteren bag "Den Hemmelige Socialdemokrat", der stjal overskrifter i starten af året. Derimod er direktør Jakob Kvist fra forlaget bag den anonyme udgivelse blevet optaget.

Fra sportens verden er der fattet interesse for den 26-årige svømmer Jeanette Ottesen og golfspilleren Thorbjørn Olesen på 23, som samtidig er de yngste repræsentanter for hvert køn blandt de nyoptagne.

/ritzau/

 
Emneord: Blå bog, Magt, Magtens mennesker
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 07.06.18 Ledelse
  Magteliten samlet til VL-døgn: Robotten Sophia bød 700 erhvervsledere velkommen

  Den verdenskendte robot Sophia åbner VL Døgnet 2018. Sophia er et eksempel på, hvor meget robotter i dag kan med kunstig intelligens og menneskelige ansigtstræk

 • 09.09.14 Politik
  Ekstremistiske miljøer i Danmark

  SFI’s kortlægning har til formål at skaffe viden om miljøer med holdninger og vilje til handlinger, der kan være i konflikt med demokratiske styreformer. Kortlægningen har identificeret i alt 15 grupper inden for tre ekstremistiske miljøer.