Allerød overvejer ny nordsjællandsk storkommune

Et byrådsflertal i Allerød vil undersøge mulighederne for at gå sammen med Hørsholm og Rudersdal.

En ny stor kommune med cirka 100.000 indbyggere kan være under opsejling i Nordsjælland. 

Et flertal i Allerød Kommune vil undersøge mulighederne for at lægge sig sammen med først Hørsholm Kommune og dernæst Rudersdal Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Idéen om sammenlægningen kommer fra løsgængeren Lea Herdal, og den bakkes op af Socialdemokraterne, Radikale, Venstre, SF samt lokallisten Det Nye Allerød. Borgmester Jørgen Johansens parti, Konservative, er ikke en del af flertallet.

Årsagen er, at der skal løses flere og flere opgaver, og på grund af kommunens størrelse presser det økonomien. Der bor cirka 24.000 mennesker i Allerød Kommune.

- Derfor ønsker vi at få undersøgt, om en kommunesammenlægning kan bidrage til at løse en række problemer, der udspringer af Allerøds begrænsede størrelse, skriver de fem partier i en pressemeddelelse ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge de fem partier vil en kommunesammenlægning indebære, at man frem for at spare på den kommunale service vil kunne spare på administrationen.

- Vores samlede vurdering er, at det meget vel kan være i Allerøds borgeres interesse at indgå i en stærk og fremtidssikret kommune, som kan leve op til både de nuværende og fremtidige krav.

- I sidste ende er det imidlertid Allerøds borgere, som ved en folkeafstemning skal afgøre vores fælles fremtid, skriver partierne ifølge Frederiksborg Amts Avis.

 
Emneord: Allerød Kommune, Hørsholm Kommune, Rudersdal Kommune, Kommunesammenlægning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også