Allerøds byrødder skal tale pænere til hinanden

- Mød til tiden! Tal pænt til og om andre og anerkend flertallets beslutning! Selvom de allerede har retningslinjer på området, skal byrådet i Allerød Kommune igen mindes om at opføre sig ordentligt og tale pænt til hinanden.

Den skarpe tone fra valgkampen sidste, hvor særligt Erik Lund (K) og John Køhler (V) krydsede verbale klinger, er nemlig fortsat i byrådssalen efter kommunalvalget.

Byrødder skal igen mindes om ansvaret for at sikre en god tone Derfor vil Allerød kommune endnu engang forsøge sig med retningslinjer for byrådsmedlemmernes opførsel.

Kommunen vedtog allerede for fire år siden, at byrådsmedlemmerne blandt andet har "et særligt ansvar for at sikre en god tone". Men på trods af de eksisterende guidelines, er det nødvendigt med en gentagelse.

- Udgangspunktet har været, at vi skulle sætte os ned, inden der var problemer og så finde ud af nogle regler, vi kunne leve op til alle sammen, og det har vi gjort, siger Allerød Kommunes konservative borgmester, Jørgen Johansen.

Retningslinjer skal sikre den gode tone i hverdagene - ikke under valgkampe Det er i det daglige arbejde, at retningslinjerne giver mening. Borgmesteren mener dog ikke, at de kunne have forhindret byrøddernes spydige kommentarer under den ophedede valgkamp.

- Vores dialog om de her ting gør en forskel. I situationen omkring valget tror jeg ikke, at det ville være anderledes, siger borgmester Jørgen Johansen.

Kommunalvalgsforsker Roger Buch kalder Allerøds byråds regler for en erkendelse af virkeligheden:

- De her regler handler om andet end at tale pænt til hinanden. Det handler også om spillereglerne for det politiske arbejde og om hvordan man egentlig er politiker. Det er meget fornuftigt, hvis ethvert byråd drøfter de her ting, men det ændrer ikke den førte politik. Det er stadig argumenter og mandater, der afgør politikken, siger han.

Emneord: Allerød Kommune, Byråd, Politikere, God tone
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også