Alternativet mister Regionsråds-medlem til Radikale Venstre

Når Forretningsudvalget i Region Hovedstaden samles i dag, bliver det med en ny sammensætning af partierne.

Martin Schepelern, der har været medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Alternativet siden 1. januar 2018  har nemlig i dag meddelt, at han har meldt sig ind hos Radikale Venstre. For Martin er det en proces, der  har været undervejs et stykke tid.

Selv siger han ” Jeg ønsker at bruge mit mandat i Regionsrådet, til at  opnå de bedst mulige resultater omkring de politiske mærkesager jeg gik til valg på. Beslutningen er truffet i al fordragelighed med de involverede parter og jeg smækker bestemt ikke med  døren. Jeg håber og ønsker oprigtigt det bedste for Alternativet men må samtidig stå ved, at jeg ikke føler  mig som den rette til at repræsentere Å, samt at jeg gennem længere tid har følt mig hjemme i  samarbejdet med Radikale Venstre”. 

Dermed vokser den radikale gruppe i Region Hovedstaden fra tre til fire personer. Det glæder den radikale  gruppeformand, Karin Friis Bach.

”Jeg kender Martin som en seriøs politiker med hjertet på rette sted, og vi  har haft et godt samarbejde gennem flere år,” udtaler hun. "Det er især det store arbejde med at styrke og  modernisere psykiatrien, samt at forbedre den mentale sundhed hos alle borgere, som er Martins styrke,"  siger Karin Friis Bach. 

Det vil også betyde, at Radikale Venstre fremover vil have to pladser i Forretningsudvalget i stedet for én,  samt at partiet bliver repræsenteret med en næstformandspost i Region Hovedstadens Social- og  Psykiatriudvalg.

Ifølge Thomas Elkjær, der er formand for Radikale Venstre i Region Hovedstaden, vil dette  helt klart styrke det radikale aftryk i det regionspolitiske arbejde.

”To medlemmer i Forretningsudvalget  giver flere muskler til partiet, og dermed også flere muligheder for at sikre en grønnere, friere og stærkere  region” siger han. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.