Alternativet mister Regionsråds-medlem til Radikale Venstre

Når Forretningsudvalget i Region Hovedstaden samles i dag, bliver det med en ny sammensætning af partierne.

Martin Schepelern, der har været medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Alternativet siden 1. januar 2018  har nemlig i dag meddelt, at han har meldt sig ind hos Radikale Venstre. For Martin er det en proces, der  har været undervejs et stykke tid.

Selv siger han ” Jeg ønsker at bruge mit mandat i Regionsrådet, til at  opnå de bedst mulige resultater omkring de politiske mærkesager jeg gik til valg på. Beslutningen er truffet i al fordragelighed med de involverede parter og jeg smækker bestemt ikke med  døren. Jeg håber og ønsker oprigtigt det bedste for Alternativet men må samtidig stå ved, at jeg ikke føler  mig som den rette til at repræsentere Å, samt at jeg gennem længere tid har følt mig hjemme i  samarbejdet med Radikale Venstre”. 

Dermed vokser den radikale gruppe i Region Hovedstaden fra tre til fire personer. Det glæder den radikale  gruppeformand, Karin Friis Bach.

”Jeg kender Martin som en seriøs politiker med hjertet på rette sted, og vi  har haft et godt samarbejde gennem flere år,” udtaler hun. "Det er især det store arbejde med at styrke og  modernisere psykiatrien, samt at forbedre den mentale sundhed hos alle borgere, som er Martins styrke,"  siger Karin Friis Bach. 

Det vil også betyde, at Radikale Venstre fremover vil have to pladser i Forretningsudvalget i stedet for én,  samt at partiet bliver repræsenteret med en næstformandspost i Region Hovedstadens Social- og  Psykiatriudvalg.

Ifølge Thomas Elkjær, der er formand for Radikale Venstre i Region Hovedstaden, vil dette  helt klart styrke det radikale aftryk i det regionspolitiske arbejde.

”To medlemmer i Forretningsudvalget  giver flere muskler til partiet, og dermed også flere muligheder for at sikre en grønnere, friere og stærkere  region” siger han. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.10.20 Politik
  Forslag fremsat: Ny slags orlov skal hjælpe ansatte

  Ansatte får muligvis fremover mulighed for at en ny slags orlov.

 • 27.09.20 Politik
  Nu skal der fokus på sexisme i kommunalbestyrelser

  KL sætter gang i en undersøgelse af sexisme blandt landets kommunalbestyrelsesmedlemmer og lægger samtidig op til en lokal dialog om kulturen i de enkelte byråd.

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.