Ammitzbøll: Reformerne stopper ikke med skat

Der er brug for at få flere ud på arbejdsmarkedet, hvis ikke dansk økonomi skal koge over, advarer minister.

Pensionsalderen bliver indtil videre, hvor den er. Og topskattelettelser bliver der ikke noget af.

Men regeringen har ikke opgivet ambitionen om, at i omegnen af 60.000 flere personer skal være en del af arbejdsstyrken de kommende år.

Følg spillet om finanslov 2018 på temasiden

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Det fastslår økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, da han torsdag præsenterer regeringens status over dansk økonomi og prognose for den kommende tids udvikling, Økonomisk Redegørelse.

Den tegner et billede af en stærk økonomi på vej ind i en højkonjunktur. Det skal danskerne glæde sig over, understreger ministeren. Men han kommer samtidig med en advarsel.

- Der er en reel risiko for, at der kommer et kapacitetspres i dansk økonomi, siger Ammitzbøll.

Regeringen har i denne uge præsenteret et forslag til skattereform. Den vil øge arbejdsudbuddet, altså antal personer på arbejdsmarkedet, med 7600 personer.

Men selv om der kan virke meget langt op til de 60.000 personer, der er regeringens mål, så er ambitionen uændret, fastslår Ammitzbøll. Han vil ikke afsløre, hvad regeringen vil gøre for at nå helt derop.

Regeringen har foreslået skatte- og afgiftslettelser for samlet set 23 milliarder kroner. 

- Man skal passe meget på med at veksle det, vi har foreslået til skattelettelser, til offentlige udgifter. Det vil øge presset på dansk økonomi, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Regeringen skal forhandle med Dansk Folkeparti om forslaget til skattelettelser. 

Partiet har på forhånd meldt ud, at det er skeptisk over for den del af forslaget, der handler om at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget. Det vil især komme de vellønnede til gavn. 

Men det er også herfra, at størstedelen af de 7600 personer ekstra i arbejdsstyrken ventes at komme. Derfor vil regnestykket for arbejdsudbuddet se endnu mindre imponerende ud, hvis det element pilles ud.

- Det er klart, at det er der, hovedleverancen af øget arbejdsudbud kommer. Men nu har vi fremlagt vores politik til, hvordan vi sikrer en stabil økonomi i Danmark, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Regeringen lægger op til, at det offentlige forbrug skal vokse 0,5 procent næste år. Det er dog meget sandsynligt, at tallet bliver højere. For DF, der gerne skal levere flertallet for finansloven, ønsker en større stigning.

Samtidig med at regeringen har offentliggjort sin prognose, har Danmarks Statistik desuden offentliggjort nationalregnskab for andet kvartal. De viser, at det offentlige forbrug vil vokse 1,1 procent i år, hvis udviklingen fortsætter.

Simon Emil Ammitzbøll afviser dog, at regeringen lader udgifterne løbe løbsk. 

/ritzau/

Emneord: Simon Emil Ammitzbøll, Arbejdsmarkedsområdet, Arbejdsmarkedsreformer, Indenrigsministeriet, Beskæftigelsessystemet, Finanslov 2018, Økonomisk Redegørelse, Skattereform
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 04.09.17 Lone Bording
    skal pædagoger fyre de chefer der fyrer pædagoger??

    Man kan kun spørge Simon Emil ?? Hvem skal lede nedskæringerne??? Sygeplejersken?? skolelæreren?? Er det de københavnske pædagoger der skal fyre de 1000 medarbejdere i Københavns Koncernservice der fyrer pædagoger for at leve op til Simon Emils måltal??? Så længe vi har et topstyret hieraki uden medarbejderindflydelse så får vi flere kolde hænder i direktionen og færre varme hænder hos børn og ældre

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også