Anders Fogh vil placere stort internationalt topmøde i København

Med stiftelsen af en ny fond går Anders Fogh Rasmussen til kamp for det globale demokrati.

Verden over er demokratiet under pres fra en bølge af protektionisme, nationalisme, terrorisme og autokrati, og der savnes lederskab, mener den tidligere statsminister og generalsekretær for NATO.

Det vil Anders Fogh Rasmussen dæmme op for gennem en demokratisk modbølge, der skal udgå fra fonden Alliance of Democracies Foundation. Det fortæller han i et interview til Altinget.

“Når USA og andre demokratier trækker sig tilbage, efterlader vi et vacuum, der bliver fyldt ud af Putin, Kim Jong-un, Assad og alle de andre. Så jeg vil gerne styrke demokratiet ved at opbygge en alliance af verdens demokratier,” siger Anders Fogh Rasmussen.

Den nye demokrati-bevægelse får sit hovedsæde i København. Her stiftede Anders Fogh Rasmussen sammen med erhvervsmanden Fritz Schur og advokat Klaus Søgaard i december 2017 fonden Alliance of Democracies Foundation.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Den har blandt andet til opgave at arrangere et årligt tilbagevendende demokrati-topmøde, Copenhagen Democracy Summit, der skal sætte topledere fra det internationale erhvervsliv sammen med regeringsleder og andre politiske topskikkelser fra hele verden.

Pengene til arbejdet skal komme fra primært internationale erhvervssponsorer. Hvem vil Anders Fogh Rasmussen ikke sige noget nærmere om, da finansieringen ikke er faldet helt på plads endnu.

Men han understreger, at han har stor opbakning til sit projekt. Ikke blot blandt investorer, men også blandt nuværende og tidligere ledende politikere.

Den tidligere præsident for Mexico, Felipe Calderón, og Spaniens tidligere ministerpræsident José Maria Aznar kommer for eksempel til at sidde i fondens advisory board.

Derudover har Fogh været i dialog med en række tidligere og nuværende politiske ledere og han opremser George Bush, Tony Blair, Canadas tidligere premierminister Stephen Harper samt Mitt Romney og Joe Biden fra USA.

En vigtig pointe for Anders Fogh Rasmussen er, at opbakningen til projektet kommer fra et bredt politisk spektrum.

“Det her handler jo slet ikke om, hvorvidt man er republikaner eller demokrat, hvorvidt man er konservativ, liberal eller socialist. Det afgørende er, at man går ind for demokrati, at man ønsker at styrke og beskytte det mod de angreb, vi ser. Det er det afgørende og ikke, hvor man står politisk,” siger Anders Fogh Rasmussen til Altinget.

Hele artiklen på Altinget.dk 

 

Emneord: 280218, Anders Fogh, Fonde, Globalt, Demokrati
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 28.02.18 Tage Møller
  Demokrati under pres.

  Alle tiders idé !

  Hvornår får vi et lignende indenlandsk forum, som på kvalificeret måde kan behandle det stigende pres på det såkaldte danske demokrati ? ? ?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også