Anklager: Sygeplejerske nyder perverst spil om liv og død

Hun får et kick af, at det højst mulige er på spil - nemlig liv og død, siger anklager om sygeplejerske.

- Det er krævende at dømme. Men det er også krævende at frifinde.

Anklager Michael Boolsen holder en kort pause ved sin pult i den store retssal A i Retten i Nykøbing Falster og kigger op på de seks nævninge og tre juridiske dommere.

Sagen om de døde patienter i Nykøbing

Læs om en besynderlig og historisk drabssag fra Nykøbing Sygehus.

Inden længe skal de afgøre en drabstiltalt sygeplejerskes skæbne, og torsdag har anklageren hele dagen til at overbevise retten om den tiltaltes skyld.

- Det ligger ud fra de retskemiske undersøgelser af såvel (de fire døde patienter, red.) fast, at alle rummede uforklarede og uforklarligt store mængder morfin og Stesolid, siger Michael Boolsen om de fire påståede ofre.

Den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for drabene på de tre førstnævnte patienter, mens Maggi Rasmussen ifølge anklageren kun overlevede ved hjælp af modgift. 

Siden sin anholdelse for mere end 15 måneder siden har den tiltalte nægtet sig skyldig. Men ifølge anklager Michael Boolsen er beviserne så stærke, at hun bør tilbringe de næste mange år bag tremmer.

- Hun har injiceret disse ældre og svagelige patienter med eksorbitante mængder medicin med en viden om, at dette var dødsens farligt, siger anklageren.

Som et motiv til forbrydelsen peger han på en personundersøgelse, som viser, at den tiltalte lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved "egocentricitet" og "vedvarende søgen efter spænding".

Hertil kommer udsagn fra en stribe kolleger om, at de længe havde mistænkt den unge sygeplejerske for at gøre skade på patienter. De havde en fornemmelse af, at den tiltalte nød opmærksomheden, når hendes patienter var dårlige.

- Anklagemyndigheden vil ikke bestride, at tiltalte er en fagligt dygtig sygeplejerske. Noget andet er, at hun efter anklagemyndighedens opfattelse har brugt sin faglige viden på en fuldstændig perverteret måde, siger Michael Boolsen.

- Hun er styret af, at hun vil være i centrum, og at hun får et kick af, at det højst mulige er på spil - nemlig liv og død - uden omtanke for, hvad det kan koste andre.

Sygeplejersken blev anholdt 1. marts 2015, efter at en kollega mente at have overrasket den tiltalte, mens hun stod bøjet over en 72-årig patient med to store sprøjter. Kort tid efter fik patienten respirationsstop og måtte genoplives.

På mandag har forsvarsadvokat Jørgen Lange til opgave at overbevise retten om, at sygeplejersken er uskyldig. 

Nævningetinget ventes at afsige kendelse om skyld 27. juni. Hvis hun kendes skyldig, udmåles straffen dagen efter.

/ritzau/

 

 

 

Emneord: Retten i Nykøbing Falster, Nykøbing Falster Sygehus, Drab på patienter, Anklagemyndigheden
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.