Derfor bør du bruge en boligadvokat, når du køber bolig

Sponsoreret

02/06/2022

Valdemar Lind

Et boligkøb er en stor investering, og der er mange juridiske og praktiske forhold, der skal holdes styr, når du er på udkig efter en bolig. Det er let at miste modet ved tanken om det besværlige forløb, og derfor vælger mange at alliere sig med en boligadvokat, som sikrer juridisk rådgivning i købsprocessen. 

Herunder kan du læse, hvad en boligadvokat hjælper dig med i forbindelse med et boligkøb.

Boligadvokaten står på din side

Fordi boligens sælger betaler mæglersalæret, handler en ejendomsmægler altid i sælgers interesse og er dennes rådgiver. Det er derfor en rigtig god idé for dig at søge din egen uafhængige rådgiver i form af en boligadvokat, der vejleder dig i handlen og står på din side.

Det er ikke et krav at anvende en advokat, men langt de fleste boligkøbere benytter sig af en. Du bestemmer helt selv, hvornår i processen, du vil gøre brug af en advokat. Dog vælger størstedelen af boligkøbere at tage kontakt, når de har fundet en bolig, de gerne vil byde på samt har skrevet under med advokatforbehold.

Med et advokatforbehold er du sikret, at du kan trække dig ud af handelsaftalen inden for seks dage, hvis det skulle blive aktuelt.

Du får klarhed over hvad du køber

Selve købsprocessen er kompliceret og indebærer oplysninger og juridiske udtryk, som de færreste kan forstå til fulde, hvis ikke de har den rette erfaring. En boligadvokat gennemgår købsaftalen og alle dens bilag og gør dem letforståelige for dig. Dernæst vil han eller hun meddele ejendomsmægleren om det, du som køber ønsker skal være de gældende vilkår for handlen. 

Advokaten ved præcis, hvilke ting der er vigtige at være opmærksom på, og hvor der ligger ubehagelige faldgruber. Du får derfor klarhed over alle aftalens dele og vished om, at uønskede aspekter ikke bliver overset.

Dine penge er godt givet ud

Da en ejendomshandel er en særdeles dyr omgang, kan mange blive fristet til at fravælge en advokats rådgivning for at spare penge. Men er der uforudsete forhold, der får handlen til at ende dårligt, vil det ofte komme til at koste dig langt flere penge, end hvis du skriver en advokat ind i kontrakten fra start.

Selvom det kan virke dyrt, er dine penge altså utrolig godt givet ud, når du indgår samarbejde med en erfaren boligadvokat og eventuelt får en byggesagkyndig til at gennemgå boligen. Så er du garanteret, at bolighandlen sker på dine præmisser.

Mest Læste

Annonce