Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Derfor er det vigtigt at lave et testamente

Sponsoreret

24/2/22 11:47

Redaktionen

Annoncørbetalt indhold

Langt de fleste har en generel idé om hvad et testamente er. Det handler i bund og grund om hvem der arver hvad, når man engang dør. Men et testamente er meget mere end bare det. Der er rigtig mange grund til at få lavet et testamente, og det er faktisk slet ikke så besværligt at oprette et testamente, som man kan gå og tro. 

Hvad er et testamente præcist?

Et testamente er et officielt og bindende dokument, hvori man dokumenterer hvem der skal arve en, når man dør. I ens testamente kan man både bestemme generelt hvem der skal arve, men man kan også være mere specifik og vælge bestemte ting, som bestemte personer skal arve. Ens arvinger behøver altså heller ikke være nogle, som man er i familie med. 

Dog findes begrebet tvangsarv. Det er for eksempel ens børn og ægtefælle. De har krav på 25% af den legale arv. Hvis man ikke børn eller er gift, kan man altså selv bestemme over hele ens arv. Nogle vælger for eksempel at donere til velgørenhedsorganisationer. 

Hvis man ikke laver et testamente, kan man ikke bestemme, hvem der skal modtage ens arv. Man kan selvfølgelig altid sige sine ønsker højt, men de vil ikke være legalt bindende. I stedet vil det være arveloven, som bestemmer hvem der arver. Det kan være et problem, hvis man for eksempel har en samlever, som man ikke er gift med. Personen vil for eksempel ikke arve huset og kan være tvunget til at flytte ud, da de måske ikke har råd til at købe den anden halvdel af huset. 

Sådan får du lavet et testamente 

Det er heldigvis nemt at lave et testamente. Det tager slet ikke så lang tid, og man kan få god, professionel rådgivning. 

Hvis man får professionel hjælp til at lave ens testamente, vil det ofte starte med en telefonisk samtale, så de juridiske rådgivere kan få en idé om ens situation og behov. Herefter vil der blive lavet et udkast til et testamente, som man læse. Hvis man har nogle rettelser eller spørgsmål, vil de blive rettet og besvaret før, at det endelige testamente bliver sendt til en. Man behøver altså slet ikke lægge en masse arbejde i at udarbejde et testamente. 

Det kan kun anbefales at man får professionel hjælp til at lave et testamente. De kan nemlig hjælpe med at guide en til, hvad man rent faktisk har brug for i ens testamente, hvis man er forvirret og synes, det er lidt uoverskueligt. 

 

Annonce