Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Derfor giver vi gaver

Annonce

24/3/22 12:26

Redaktionen

Nogle gange siger en gave mere end 1000 ord. Gaver kan nemlig noget helt specielt, og de fleste af os er både glade for at give og modtage dem. I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor vi giver gaver, og hvorfor det føles så skønt at give og få noget, der rammer plet. Læs med!

Mennesket har altid givet gaver. Engang var det fund fra naturen, som var det helt store gavehit, og i dag har vi et overflødighedshorn af butikker til formålet. Det kommer næppe til at gå af mode at give gaver, for det er nærmest indkodet i menneskets natur. Men hvorfor egentlig?

Den gode gave siger, “jeg ser dig”

Hvis du nogensinde har prøvet at få en gave, der bare sidder lige i skabet, kan du nok godt huske følelsen. Du pakkede den ud af papiret og følte dig set, hørt og forstået. Dén følelse er én af de fineste gaver, vi mennesker kan give hinanden, og netop derfor er gaver så populære.

Det er dog ikke alle gaver, som går rent ind og får dig til at føle dig set. Det kan være enormt akavet, når gaver rammer ved siden af, og det kan være svært at vide, hvordan man skal reagere. Det kan nemlig føles som om, at personen ikke helt har forstået, hvem man er, hvad man kan lide, og hvad man står for.

Det er tanken, der tæller

Det er nemt at blive forvirret omkring prisen på en gave. Hvad bør og skal den koste; hvad er for dyrt, og hvad er for billigt? Her kan ordsproget, “der er tanken, der tæller” være værd at huske. Det handler først og fremmest om, at du har tænkt kærligt på personen, da du fandt gaven. Det vil som regel have en langt større betydning end selve prisen – som jo faktisk bare er et tal.

Kan man give sig selv gaver?

Der er absolut ikke noget i vejen for at give dig selv en gave. Tværtimod kan det forbedre din relation til dig selv, så du værdsætter dig selv mere. Ofte tror vi, at vi har brug for andre mennesker for at føle os elsket, men noget af det stærkeste er faktisk, når vi kan give os selv kærlighed.

Ligesom når du giver andre gaver, siger en god gave til dig selv, at du er set og værdsat. Sex i Sydjylland, eller hvor du nu kommer fra, kan være en gave til dine sanser, ligesom en tur i spa aldrig går af mode.

En ekstra lækker kalender, hvor du kan føre dagbog og tage personlige notater, er også en god og selvkærlig gave. Sex i Fredericia eller andetsteds kan være en gave, der giver mere overskud og sprudlende energi i dagligdagen. På den måde kan en gave vare længere end dén tid, det tager at modtage den.

 

Annonce