Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Lær at mestre lys som en indretningsarkitekt

Annonce

21/3/22 12:53

Redaktionen

Dette indhold er sponsoreret

 

Man kan gøre mange ting, for at skabe hygge og varme i sit hjem. En af de væsentligste ting du kan gøre, for at skabe den rette stemning i dit hjem, er at vælge den rette belysning til hvert enkelt rum. For eksempel er der stor forskel på, om du indretter med én enkel loftslampe eller mange små bordlamper. Læs videre, for at lære at mestre lys som en indretningsarkitekt. 

Bordlamper, gulvlamper, væglamper og mange flere..

Der findes mange typer af lamper. Dette indbefatter bordlamper, gulvlamper, pendel lamper, udendørslamper, væglamper, lyskæder, samt mange flere. Ofte bliver mindre lamper, såsom bordlamper, brugt til at skabe hygge. Men et vigtigt inventar til hjemmet er også den rette lampe over spisebordet. Her er en pendel lampe god. Denne slags lampe giver et luftigt og stilrent udtryk. Kombineret med andre typer af belysning, er en pendel lampe prikken over i’et i dit hjem. Se følgende link for et bredt udvalg af pendellamper: daells-bolighus.dk/pendler.

Flere former for belysning

Der findes mange former for belysning, men de to væsentligste kategorier er naturligt og kunstigt lys. Det naturlige lys skaber en særlig stemning og varme, som man kan udnytte, hvis man har nogle gode lysindfald eller store vinduer i sit hjem. Derudover kan man skabe varme og hygge med stearinlys, som også er naturlige lyskilder. I Danmark er det dog begrænset, hvor meget lys vi får ind gennem vores vinduer i efteråret og om vinteren. Derfor kan det være en fordel at skabe varme ved brugen af kunstigt lys. Det kræver dog ofte lidt mere end en enkelt loftslampe, eller to enkle bordlamper, i hvert rum, da dette kan give et fladt udtryk. Det kan derfor være en fordel at kombinere mange typer lamper, som for eksempel bordlamper, pendler lamper eller væglamper. 

Mere end blot funktionalitet

De forskellige typer af lamper bruges i forskellige typer af rum, og mange folk ved, hvilken type lampe, der giver mening at have i hhv. stue og køkken. Men det bedste tip til succes med lamper, er at se dem som dekorative elementer og ikke kun som funktionelle genstande. En lampe er en form for udsmykning, og skal vælges efter både funktion og æstetik. Så hvis du går efter lamper som komplimenterer din indretning, kan det nærmest ikke gå galt.  

 

Brug denne artikel til inspiration og læring fremadrettet, når du skal indrette dit hjem med nyt lys. 

 

Annonce