Mød glad på arbejde: 5 effektive tips til et markant bedre kontormiljø

Sponsoreret

14/7/22 10:05

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Det gode lys – både det naturlige og det du tænder

Naturligt lys er det bedste lys. Det har forskning bevist igen og igen. Dagslyset er godt for dine øjne, dit sind og din effektivitet. Sidder du ved en skærm mange timer om dagen, skal du helst undgå, at lyset falder ind bagfra eller forfra. Det vil nemlig forstyrre dit arbejde, da du skal sidde med sammenknebne øjne for at se, hvad der forgår på skærmen. Mest optimalt er det, hvis lyset kommer fra siden. Det vil give dig den bedste effekt og forstyrre dig mindst muligt. Og hvis du har mulighed for at sidde tæt på et vindue, så husk, at også god luftkvalitet gør en stor forskel for dit velbefindende. Sørg derfor for at åbne vinduet et par minutter flere gange i løbet af dagen.

 

I vinterhalvåret, hvor det er sparsomt med det naturlige lys, skal du selvfølgelig have en lampe. Der er mange gode muligheder inden for skrivebordslamper, og en af dem er den fleksible lampe i stil med arkitektlampen, som du kan flytte med. Den er høj, så lyset spredes, og du kan flytte den rundt og op og ned afhængig af dine arbejdsopgaver.

 

Sæt kolorit på med plakater og planter

Engang var mange kontorer og kontormiljøer præget af en meget simpel, kedelig og næsten klinisk indretningsstil. Heldigvis er der en tendens til mere liv på arbejdspladsen. Farver påvirker humøret positivt og virker imødekommende på folk, der kommer udefra. Det er en myte, at du som leder, myndighed eller ekspert skal bo i et sort/hvidt kontor for at udstråle autoritet. Din troværdighed går nemlig ingen steder, fordi du hænger et par fede, farverige plakater op på væggen eller stiller skønne planter rundtomkring. Faktisk tværtimod. Farverne og plantelivet er dejlige signaler om, at det er mennesker, der arbejder her. Og det er med til at få medarbejdere såvel som kunder, gæster, patienter, klinter og hvem der nu ellers måtte lægge vejen forbi til at føle sig velkomne.

 

Dit eget personlige kontor på også meget gerne bære præg af, hvem du er. Der er kun én som dig, og bidrager med noget særligt på arbejdspladsen, så hvorfor skulle din kontorindretning ikke afspejle dig? For mange gør personligt touch også, at de føler sig bedre tilpas – og mere ”hjemme” på arbejdspladsen.

 

Kig mod døren

Har du dit eget kontor, hvor du kan lukke døren, så placer dit skrivebord, så du kigger i retning mod døren. Det kan virke ligegyldigt, men du vil snart opdage, at det er belastende at skulle vende dig rundt, hver gang du hører noget, eller nogen kommer ind. Hvis du sidder med næsen mod døren, skal du ikke gøre andet end at løfte hovedet for at se, hvad der foregår.

 

Lukket opbevaring

Selvom vi alle sammen er meget digitale, trives ringbind, blokke, kvitteringer og kopier i form af løsark stadig i bedste velgående. Gem dem væk. I hvert fald hvis du er en af de mange, der let distraheres af rod. Roder det ikke hos dig? Gem det væk alligevel. Du kan organisere dine ringbind nok så meget – men vi kan vist godt blive enige om, at pæne bliver de aldrig. Men bliv ikke bange, for der findes rigtig mange mægtig flotte lukkede opbevaringsmøbler, som er ganske væsensforskellige fra de gamle grå arkivskabe. Uanset om du er til IKEA eller gedigent dansk design, kan du få alt fra reoler, skabe til skriveborde med lukkede rum til alt det, der stjæler din opmærksomhed eller bare ikke kan måle sig med din øvrige indretning.

 

Overvej en god lænestol

Selvom det gode skrivebord og den ergonomisk korrekte kontorstol er på plads, så bør du overveje en lænestol, hvis du har meget læsearbejde. Alene det at skifte mellem forskellige arbejdsstillinger er godt for dig. Men lænestolen – gerne med fodskammel – har også den fordel, at du kan få benene lidt op. Du tænker måske, at det virker lidt mageligt, men siddende eller stående arbejde i 8 timer sender kredsløbet i dine ben på overarbejde. Har muligheden for at svinge benene op på en fodskammel, får dine underben og fødder et tiltrængt hvil. Og når du nu skal fordybe eller forberede dig med næsen i en bunke papirer, kan du lige så godt gøre dig det behageligt og sætte dig i en lækker lænestol.

 

Du tilbringer mange timer på arbejdspladsen hver eneste dag, så det er ikke spor for tidligt, at du kaster dig ud i en opjustering af dit kontor. Uanset om du foretrækker at begynde med din nye plakat, eller dit hjerte banker for designerlamper, så ønskes du god arbejdslyst med projektet.

 

 

Annonce