Foto: Unsplash.com

Større fokus på grøn energi på det danske elmarked

Sponsoreret

20/09/2021

Redaktionen

Dette indhold er sponsoreret.

I takt med at der er kommet større fokus på klimaforandringer verden over, kan du i dag også finde flere og flere grønne elselskaber, der tilbyder billige elpriser og grøn energi. Her har det generelt været en nødvendighed at kunne omstille sig og i den forbindelse tilbyde større fleksibilitet for at imødekomme den grønne fremtid, vi står over for. Vil du gerne blive klogere på elmarkedet og det øgede fokus, der sidenhen har været på grøn energi, kan du læse meget mere nedenfor.

Elmarkedet kræver større fleksibilitet

For at etablere grøn energi i et elselskab er det nødvendigt at være både omstillingsparat og mere fleksibel. På den måde er der nemlig større mulighed for at skabe de bedst tænkelige rammer for det stigende elforbrug, vi ser i øjeblikket.

Derfor har der også være en enighed om, at forbrugerne generelt skal have bedre forudsætninger for at anvende elprisen til at navigere ud fra udbud og efterspørgsel efter strøm. Dog er det også værd at forstå, at en sådan grøn omstilling er en dyr proces, hvorfor fleksibilitet generelt er nøgleordet for, at det kan fungere, så elmarkedet først og fremmest kan modnes.

Fleksibilitet betyder nærmere bestemt en ændring af forbrugs- eller produktionsmønstre, der kræver, at et pågældende elselskab er i stand til at være omstillingsparat, hvis der for eksempel opstår et behov for at nedsætte produktionen af el eller andet i den dur.

Det skal du vide om grøn energi

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er muligt at få grøn strøm hele tiden – i hvert fald ikke 100 % grøn strøm. Det skyldes, at strømmen kommer fra ét enkelt elnet i Danmark, hvor strømmen fra fossile og vedvarende energikilder bliver blandt sammen og transporteret ud til dig som forbruger. Grøn energi stammer fra blandt andet vindmøller samt øvrige løsninger til energilagring, der på længere sigt skal kunne give en 100 % vedvarende energiforsyning mange år ud i fremtiden.

Når du støder på et elselskab, der tilbyder grøn energi, er det er en god idé at holde øje med mærkningsordningen af det grønne blad. Det grønne blad er nemlig til for at oplyse om, hvorvidt du får grøn energi hos det pågældende selskab. Er der vist ét blad i mærkningsordningen, betyder det, at du får 100 % vedvarende energikilder. Er der to blade, betyder det, at der er blevet lavet klimatiltag, som sørger for at reducere CO2-udledning tilsvarende den energi, du som forbruger anvender.

Ønsker du selv at bidrage til et grønnere Danmark, bør du derfor vælge grøn energi til. Der er heldigvis gode forudsætninger for at finde elselskaber, der har et udvidet fokus på klimadebatten. Energiproduktion har nemlig et stort ansvar i den debat, og derfor går flere og flere selskaber aktivt ind i den ved at tilbyde grøn energi i Danmark. Vælger du strøm fra de danske vindmøller, er du altså dels med til at skåne miljøet, samtidig med at der er penge at spare på sigt.

 

Mest Læste

Annonce