Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Styrket trivsel og produktivitet med indretning af arbejdspladsen

Sponsoreret

22/7/21 8:47

Redaktionen

På mange private arbejdspladser har man de senere år haft et stigende fokus på trivsel og arbejdsglæde. Virksomhedsledere over hele landet ser, hvordan medarbejderne får det bedre og derfor producerer mere, når de oplever, det er rart at være på arbejde og at virksomheden ser dem som mennesker og ikke blot arbejdskraft.

Annoncør betalt indhold

 

Også i det offentlige er der nogle steder fokus på området, og også her kan der være store fordele, både rent menneskeligt i form af mere arbejdsglæde og livskvalitet samt en højere grad af produktivitet, som i sidste ende kan ses på bundlinjen. Her ser vi nærmere på tre områder i virksomheden, hvor indretning kan spille en rolle for medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde.

Lounge

Når man taler om indretning af arbejdspladsen bør man se på både indretningen af arbejdsstationerne og lokalerne, men også om pauseområderne. Således er det vigtigt at f.eks. et lager er korrekt indrettet med industrireoler til opbevaring af virksomhedens større artikler og lagerkasser plast til mindre emner. Men mange steder har man også indrettet en lounge, hvor medarbejderne kan holde en lille pause fra arbejdet og f.eks. tage et spil bordfodbold eller lave sig en café latte på espressomaskinen, som kan indtages i sækkestole.

Kontoret

Også kontoret er det vigtigt at indrette, så medarbejderne føler sig godt tilpas. Det kan f.eks. være med grønne planter, tæpper for en bedre akustik og flotte billeder på væggene. I storrumskontorer kan skillevægge være af stor betydning for de ansatte, så man føler, man har sit eget lille rum midt i det store.

Herudover er det naturligvis vigtigt med de rette kontormøbler som f.eks. arkivskabe og reoler, hvor papirer og kontorartikler som f.eks. printerpapir, kuglepenne og hullemaskiner kan opbevares.

Kantinen

Kantinen er der, hvor medarbejderne holder deres store pause midt på dagen, og her vil mange sætte pris på et rum, der er rart at være i. En stor kantine kan indrettes med flere forskellige typer af borde og stole, f.eks. kan man indrette områder med højstole og barborde, og andre med almindelige borde og stole. Også her kan grønne planter og kunst på væggene spille en rolle for, hvordan det føles at opholde sig i rummet.

Er der tale om en lille frokoststue på en mindre arbejdsplads, kan der også gøres noget, f.eks. med et lyst og venligt lokale, blomster på bordene og et køkken, hvor man kan smøre sin mad, hvis man foretrækker løsningen med at have rugbrød og pålæg i køleskabet fremfor at have madpakke med hjemmefra.

Der er altså flere ting, man kan se på for at skabe trivsel og medarbejderglæde med indretning af arbejdspladsen, og udgifterne kan vise sig at komme mange gange igen i form af øget produktivitet.

 

Annonce