Tre gode grunde til at du bør investere i et træktårn

Annonce

14/5/22 5:33

Valdemar Lind

Alle der har været i et fitnesscenter har set, og med stor sandsynlighed også selv benyttet sig af et træktårn - eller en trækstation eller kabelmaskine som det også kaldes.

Dette indhold er sponsoreret

Træktårn er en af de mest almindelige stykker udstyr, du kan finde i et fitnesscenter, hvis du lige bort fra håndvægte, yogamåtter, pilatesbolde og løbebånd. Her i artiklen kan du læse tre gode grunde til, at du bør overveje at investere i et træktårn til hjemmet.

Alsidige bevægelser til muskelopbygning

De fleste maskiner, du finder nede i fitnesscentret, har en enkelt eller ganske få funktioner. På løbebåndet kan du løbe, både med og uden stigning. Romaskinen kan du trække, og kondicyklerne kan du cykle på.

Med et træktårn har du dog mulighed for at træne på mange forskellige måder og træne næsten samtlige af musklerne på din overkrop. Et træktårn kan ofte tilpasses og sammensættes på flere måder, så maskinen opnår en større alsidighed, som gør den til den ultimative træningsmaskine i hjemmet.

Inspirerer dig til at være aktiv i din hverdag

Et træktårn er ikke helt gratis, selvom priserne på nogle af de billige modeller bestemt heller ikke er ubetalelige. Når du vælger at investere i så dyrt udstyr som et træktårn, vil de færreste dog kunne holde tanken ud af have så fin en maskine stående uden rigtig at have den i brug.

Har du et træktårn i hjemmet, oplever mange derfor at blive motiveret til mere styrketræningen i deres hverdag, ligesom også dine venner, familie og bekendte omkring dig ligeledes har mulighed for at få “straffet noget jern”, som mange gerne siger.

Undgå lange dage i fitnesscentret

Alle kender nok til det at være fuldstændig smadret oven på en dags hårdt arbejde. Og selvom du måske havde lovet dig selv, at du skulle i fitness i dag, har du alligevel svært ved at overkomme det. Og som om at trætheden ikke var nok, er også selve transporten et problem på dagen, hvor to små cykelture frem og tilbage i silende regn heller ikke gør mere for at højne din motivation.

Har du dit træningsudstyr i hjemmet, er udstyret langt nemmere at gå til, hvortil de mange undskyldninger for ikke lige at starte eller slutte dagen med nogle løft, pres, crunches eller curls. Alt bliver pludseligt nemmere nu, da de mange dårlige undskyldninger for ikke at styrketræning forsvinder med dit eget træktårn i hjemmet.

Hvordan træner jeg musklerne bedst med et træktårn?

Når det kommer til de tunge maskiner med vægte på - såsom et træktårn - er der flere ting, som du bør være opmærksom på. Dette gælder særligt, hvis du træner i hjemmet uden adgang til fitness instruktører eller andre, som kan hjælpe og guide dig i dit brug af maskinen.

Først og fremmest bør du være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er antal kilo på vægten, som gør den største forskel. Mange ekstra kilo gør således ingen forskel, hvis ikke øvelserne bliver udført korrekt. Når du træner bestemte muskelgrupper ved hjælp af en af træktårnets mange øvelser, bør du derfor rette større fokus på at udføre øvelserne korrekt - også selvom det betyder, at du må sætte skiverne lidt ned i vægt.

Hvordan får jeg hjælp til øvelser?

Som tidligere nævnt kan et træktårn bruges med stor kreativitet, hvor kun fantasien sætter grænser. Hvis ikke selv du er så kreativ, eller ved meget om muskelopbygning og fitness, finder der mange gode videoer og instruktioner online til, hvordan du får det maksimale ud af dit træktårn. Her kan du finde god inspiration til nye og givende øvelser, som du kan prøve af og forfine i hjemmet.

Du kan også overveje at kontakte en privat træner i et fitnesscenter og lade dem undervise dig i, hvordan du bruger maskinen bedst. Den løsning koster lidt penge men vil i sidste ende betyde, at du får langt mere ud af dit nyindkøbte træktårn.

Et billigere alternativ - kan et træktårn købes brugt?

Da prisen for særligt de dyre træktårne godt kan være ret høj er flere naturligvis fristet af at købe træktårnet brugt. Dette kan du selvfølgeligt også sagtens, hvis tårnet vel og mærke er i god stand.

Du bør som udgangspunkt aldrig købe et brugt træktårn uden at se det an med dine egne øjne først. Her bør du særligt være opmærksomme på slitage i de snore og elastikker, som du løfter vægtene med samt selve træktårnets stabilitet. Hvis dette er i orden, kan et brugt træktårn sagtens være et godt alternativ til et nyt.


Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.