Ansvar for IT-skandale skal opklares

Topchef Jens Andersen og toppolitikere i både Venstre og hos Socialdemokraterne kommer vil få spørgsmål, hvis Freddy Blak får ønske om ansvarsplacering igennem i Region Sjællands IT-skandale. Det fortæller DR Sjælland,

Det skal opklares hvem der har ansvaret for, at Region Sjælland igennem 8 år kunne købe IT-udstyr for 1 milliard kroner uden at nogen i toppen af regionen opdagede, at langt det meste blev købt uden at firmaet ATEA blev udsat for konkurrence, oplyser DR Sjælland.


Det er netop medarbejdere i ATEA, der er sigtet for at have bestukket medarbejdere i Region Sjællands IT-afdeling. Den sag efterforskes af bagmandspolitiet.

Læs mere om IT-skandalen

I de otte år havde socialdemokraterne først magten og Steen Bach Nielsen sad som regionsformand mens venstremanden Jens Stenbæk tog over for to år siden. Så begge partier er fedtet ind i skandalen. Alligevel har socialdemokraternes gruppeformand Anne Marie Knigge indkaldt til et gruppemøde på torsdag for at få opbakning til,. at der skal kastes fuldt lys over skandalen:

- Det her handler ikke om det er de røde eller blå, der havde magten. Det handler om, at vi vil have at regionsrådet skal have det fulde indblik i sagen, og vi skal have fundet ud af hvem der har ansvaret. Vi retter søgelyset mod både politikere og embedsmænd, siger Anne Marie Knigge til DR Sjælland.

I alle årene har Jens Andersen været øverste direktør i Region Sjælland .

På torsdag ventes det, at den socialdemokratiske gruppe bakker op om et forslag fra Freddy Blak om at få fuldt projektørlys på hvem der har ansvaret for IT-skandalen.
Samtidig er regionsrådets forretningsudvalg på vej med en beslutning om at bruge adskillige millioner på at få et revisionsfirma til at undersøge hvad der er foregået.

Emneord: It-skandaler, Jens Andersen, Region Sjælland, Atea, Freddy Blak, Anne Marie Knigge, Bestikkelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 20.10.15 Henrik Brade Johansen
    IT skandalen

    Det ser desværre ud som om Danmark vil skride ned fra topplaceringen i Transparency Internationals liste over mindst korrupte lande....

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også