Antallet af folk på kontanthjælp stiger med stormskridt

Flere forsørges af det offentlige. At tallet stiger med 12 procent skyldes forkortet dagpengeperiode.

Dagpengereformen slår nu for alvor igennem i antallet af mennesker, der forsørges af det offentlige.

Der var i september i år 20.500 flere på kontanthjælp sammenlignet med samme måned sidste år - og det er en stigning på 12 procent. Samlet fik 186.500 en eller anden form for økonomisk hjælp til forsørgelse, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Stigningen i antal af personer på kontanthjælp med videre skal blandt andet ses i sammenhæng med forkortelsen af dagpengeperioden ved årsskiftet. Sådan begrunder Danmarks Statistik stigningen.

Ser man på antallet af folk, der ikke er i aktivering, var der i september 106.900 ikke-aktiverede. Det er en stigning på 4700 eller fem procent i forhold til september sidste år.

Målt i forhold til befolkningen bor de fleste ikke-aktiverede i alderen 16-64 år i Albertslund, Brøndby og Ishøj kommuner. Over fem procent af indbyggerne i de tre kommuner er ikke i arbejde.

I den anden ende af skalaen ligger Skanderborg, Læsø og Favrskov kommuner med andele på under en procent.

I september 2012 løb udgifterne til kontanthjælp med videre op i 2,1 milliarder kroner. Det er en stigning på 13 procent i forhold til samme måned sidste år.

 

/ritzau/

 

Emneord: Dagpengereform, Kontanthjælp, Socialkrise, Dagpenge, Unge, Ledige
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også