Antallet af illegale indvandrere er fordoblet på fem år

I 2008 var der 15.000. Sidste år var antallet af illegale indvandrere anslået 33.000, viser analyse.

Titusinder af udlændinge holder sig under politiets radar og bor eller arbejder ulovligt i Danmark.

Det viser en ny analyse af omfanget af den illegale indvandring, som Rockwool Fondens Forskningsenhed har foretaget.

Her anslås det ifølge Jyllands-Posten med et forsigtigt skøn, at der i 2013 var 33.000 illegale indvandrere i landet. Det er mere end en fordobling siden 2008.

Da de lever skjult, er tallene behæftet med en vis usikkerhed, men forskningschef Torben Tranæs, der står bag undersøgelsen, mener, at tendensen er klar. Og omfanget overrasker ham.


- De skandinaviske velfærdssamfund er kendt for at være gennemregulerede og have styr på borgerne med cpr-numre, som giver ret til en række ydelser.

- Derfor er det en akavet situation, når man får så stor en gruppe af skyggepersoner, der ikke har nogen rettigheder overhovedet - eller pligter, siger Torben Tranæs til Jyllands-Posten. 

Han mener, at den illegale indvandring har nået et omfang, hvor politikerne må forholde sig til, hvad der skal gøres.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at regeringen er på vej med et lovforslag om øget politikontrol ved grænsen, og at man har intensiveret indsatsen mod social dumping.

- Den illegale indvandring er potentielt noget af det, der kan undergrave hele vores samfundsmodel. Derfor skal vi ikke acceptere det, siger ministeren til avisen.

Afviste asylansøgere og au pair-piger, der bliver i landet trods en udløbet opholdstilladelse, udgør blandt andet en del af gruppen af illegale indvandrere.

Emneord: Flygtningepolitik, Asylansøger, Udlændinge, Immigration, Mette Frederiksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også