Antallet af skilsmisser stiger til nyt rekordniveau

Der bliver sværget troskab i medgang og modgang ved vielsen. Men stadig færre ægteskaber holder hele livet igennem.

I 2013 blev 36.449 personer med en dansk adresse skilt. Det er en stigning på 20 procent i forhold til 2012, hvor 30.292 personer blev skilt.

Det er samtidig det højeste antal skilte personer i de seneste otte år.

Skilsmissecoach Mette Haulund mener, at en vigtig del af forklaringen på det stærkt stigende antal skilsmisser er efterdønningerne fra finanskrisen.

- Mange er kommet ud af krisen og har fået en bedre økonomi, så de har fået råd til at droppe ægteskabet. En anden gruppe har forgæves forsøgt at få familien til at fungere i kriseårene og har så nu valgt at give op, siger hun til P4 Bornholm.

Siden 1. juli 2013 har det været muligt at blive skilt på nettet blot ved hjælp af NemID, hvorfor man har kunnet springe separationsperioden på seks måneder over.

Det er ifølge kommunikationschef i Danmarks Statistik, Carsten Ulrik Zangenberg, en del af forklaringen på en stor stigning i antallet af skilsmisser i fjerde kvartal i 2013.

Sidste år blev 51.358 personer gift, og det er et fald på lidt over fire procent sammenlignet med 2012.

Tallene er indsamlet af Danmarks Statistik på baggrund af oplysninger i cpr-registret.

/ritzau/

Emneord: Ægteskab, Skilsmisser, Statsamt, Digital skilsmisse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 01.12.14 Velfærd
  Kontakten med det offentlige starter på nettet på flere områder

  Nu er det på flere områder slut med fx at skulle forbi kommunes borgerservice for at udfylde papirskemaer, når man skal ordne sine ærinder med det offentlige. Fra 1. december skal danskerne gå på nettet, når de fx skal ansøge om pension eller boligstøtte eller anmode om separation.

 • 03.10.14 Politik
  Frivillige får millioner til at hjælpe mænd i krise

  Frivilligcenter Silkeborg skal koordinere hjælp til kriseramte mænd via 11 midt- og nordjyske frivilligcentre. Centret er sammen med De Frivilliges Hus i Aalborg udvalgt af Sundhedsministeriet til at højne mænds sundhed.

 • 12.09.14 Velfærd
  Mangel på skilsmissekultur blandt etniske minoriteter

  Antallet af skilsmisser i etniske minoritetsfamilier er stigende. Men fraværet af normer omkring skilsmisse betyder ofte særlige udfordringer for børnene, viser den første undersøgelse om disse børn fra SFI.

 • 08.09.14 Politik
  Alle partier bag ny skilsmisse-pakke

  Alle Folketingets partier er blevet enige om en aftale, der skal sikre, at en forælder ikke kan chikanere den anden forælder ud af barnets liv efter en skilsmisse. Statsforvaltningen får flere håndtag at dreje på.