App hjælper ledige med jobsamtaler

Som den første kommune i Danmark giver Frederiksberg ledige borgere mulighed for at øve sig i at gå til jobsamtaler via en app. Målet er at få flere i arbejde.

Teknologien er blevet udviklet på initiativ af Jobcenter Frederiksberg, som har indgået et samarbejde med Frederiksberg virksomheden StudyMind, der udvikler virtuelle træningsbaner til uddannelsesinstitutioner.

De første ledige har allerede taget systemet i brug, og erfaringerne fra testfasen er positive. Det glæder borgmester Simon Aggesen (C): 

”Vi har stor fokus på at hjælpe de ledige på Frederiksberg hurtigt i arbejde, og her er det afgørende, at man klarer sig godt til jobsamtalen. Det kræver øvelse, og derfor har vi taget initiativ til at udvikle en simuleret jobsamtale, så man kan forberede sig i ro og mag hjemme i sin egen stue. Det øger sandsynligheden for, at jobsamtalen bliver en succes”.   

Kommunen forventer, at alle ledige kan få gavn af værktøjet, men der er især en gruppe, som kan få ekstra stor gavn af træningen, fortæller borgmesteren:

”Jobsamtalen er især svær for den gruppe af ledige, som i forvejen kæmper med nervøsitet og angst. De får nu et virtuelt træningsrum, hvor de også kan få feedback på samtalen fra en af vores jobkonsulenter, og vi håber, at det vil styrke dem og hjælpe dem i beskæftigelse”. 

JobMind er det første af flere projekter med Virtuel Reality inden for beskæftigelsesområdet. Systemet er lige nu i testfase og kommunen forventer, at systemet vil blive taget fuldt i brug efter sommerferien. StudyMind ser et spændende vækstpotentiale i det nye marked og oplever allerede en stor interesse fra andre kommuner for at købe licenser til JobMind.

Frederiksberg Kommune på DenOffentlige.dk Frederiksberg Kommune
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.