App hjælper ledige med jobsamtaler

Som den første kommune i Danmark giver Frederiksberg ledige borgere mulighed for at øve sig i at gå til jobsamtaler via en app. Målet er at få flere i arbejde.

Teknologien er blevet udviklet på initiativ af Jobcenter Frederiksberg, som har indgået et samarbejde med Frederiksberg virksomheden StudyMind, der udvikler virtuelle træningsbaner til uddannelsesinstitutioner.

De første ledige har allerede taget systemet i brug, og erfaringerne fra testfasen er positive. Det glæder borgmester Simon Aggesen (C): 

”Vi har stor fokus på at hjælpe de ledige på Frederiksberg hurtigt i arbejde, og her er det afgørende, at man klarer sig godt til jobsamtalen. Det kræver øvelse, og derfor har vi taget initiativ til at udvikle en simuleret jobsamtale, så man kan forberede sig i ro og mag hjemme i sin egen stue. Det øger sandsynligheden for, at jobsamtalen bliver en succes”.   

Kommunen forventer, at alle ledige kan få gavn af værktøjet, men der er især en gruppe, som kan få ekstra stor gavn af træningen, fortæller borgmesteren:

”Jobsamtalen er især svær for den gruppe af ledige, som i forvejen kæmper med nervøsitet og angst. De får nu et virtuelt træningsrum, hvor de også kan få feedback på samtalen fra en af vores jobkonsulenter, og vi håber, at det vil styrke dem og hjælpe dem i beskæftigelse”. 

JobMind er det første af flere projekter med Virtuel Reality inden for beskæftigelsesområdet. Systemet er lige nu i testfase og kommunen forventer, at systemet vil blive taget fuldt i brug efter sommerferien. StudyMind ser et spændende vækstpotentiale i det nye marked og oplever allerede en stor interesse fra andre kommuner for at købe licenser til JobMind.

Frederiksberg Kommune på DenOffentlige.dk Frederiksberg Kommune
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også