Arbejdsgivere: Lavt ambitionsniveau for dagpengekommission

Det burde være et krav, at et nyt dagpengesystem sænker den strukturelle ledighed, mener DA.

Det er ikke godt nok, når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) som en central betingelse slår fast, at anbefalingerne fra den kommende dagpengekommission ikke må "indebære højere strukturel ledighed" eller "lavere strukturel beskæftigelse".

Mere om dagpengekommissionen

Vi samler alle historier relateret til Dagpengekommissionen her

Der havde Dansk Arbejdsgiverforening gerne set, at regeringen havde som ambition at sænke den strukturelle ledighed frem for at arbejde inden for den ramme, der hedder, at den ikke må stige.

- Danmark har omkring 800.000 personer i den erhvervsaktive alder på offentlig forsørgelse. Samtidig er vi begyndt at kunne se vanskeligheder med at besætte stillinger selv om opsvinget knap nok er kommet i gang.

I det lys er det slet ikke ambitiøst nok at kræve, at forslag til nye dagpengesystemer ikke skal sætte Danmark i en værre situation, end vi er i med det nuværende system, siger direktør Henrik Bach Mortensen i en pressemeddelelse.

Arbejdsgiverne i DA vil deltage konstruktivt i kommissionsarbejdet, siger han videre, men det bliver med "en betydelig mere ambitiøs tilgang", end skitseret i kommissoriet.

- Ambitionen skal være, at alle ledige oplever, at der er en økonomisk gevinst ved at tage et arbejde. 

- Det er meget tilfredsstillende, at der i kommissoriet flere steder betones, at systemet skal indrettes til at fungere i en mere global verden. Det forventer vi vil få stor betydning, siger Henrik Bach Mortensen.

Kommissionen, der blev nedsat fredag af Mette Frederiksen, skal ledes af økonomiprofessor Nina Smith. 

Senest ved udgangen af 2015 skal den komme med sine anbefalinger til en reform af det omstridte dagpengeområde, der senest blev markant ændret ved en reform, der blev vedtaget i 2010 af Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Radikale Venstre.

/ritzau/

 

Emneord: Dagpengekommission, Dagpengeregler, Dagpengeperiode, Folketingsvalg, Bjarne Corydon, Finansminister, Beskæftigelsesminister, Nina Smith, DA, Henrik Bach Mortensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også