Arbejdsgivere: Sygedagpenge bør være mere målrettede

De danske arbejdsgivere er ikke tilfredse med, at varighedsbegrænsningen er forsvundet i ny sygedagpengeaftale

Den nye brede aftale på området for sygedagpenge, der blandt andet betyder, at sygedagpengene kan forlænges udover de nuværende 52 uger for de mest syge, er på ingen måde optimal, hvis man spørger de danske arbejdsgivere:

- Det er grundlæggende et skridt i den helt forkerte retning at ophæve varighedsbegrænsningen og indføre en ny offentlig ydelse, lyder det fra direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen, i en pressemeddelelse.

Aftalen, der er indgået af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten, betyder, at der er flere muligheder for forlængelse end i dag.

Men omvendt så retter store dele af aftalen sig mod at få folk hurtigere gennem systemet og ud i arbejde. 

Der er blandt andet lagt op til hurtigere sagsbehandling og udredning. Og dermed en mere effektiv indsats overfor de sygemeldte.

Det er Dansk Arbejdsgiverforening som udgangspunkt positivt indstillet overfor. Men det overskygges alligevel af, at der stadig er risiko for, at nogle bliver parkeret på ydelsen i for lang tid.

- Vi har i Danmark et kontanthjælpssystem, der dækker, når danskerne har behov og ikke kan forsørge sig selv. Alle andre ordninger skal være kortvarige og målrettede, hvis vi ikke skal forvride hele systemet, siger Henrik Bach Mortensen.

/ritzau/

 

Emneord: Arbejdsgivere, Sygedagpenge, Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også