Arbejdsgiverne ærgrer sig over dagpengeaftalens jobeffekt

Dansk Arbejdsgiverforening er egentligt tilfredse med dagpengeaftalen. Bare ikke med jobeffekten eller prisen.

Torsdagens dagpengeaftale mellem Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er underfinansieret, en byrde for virksomhederne og leverer ikke, når det gælder om at løse dansk økonomis udfordringer.

Sådan lyder konklusionen fra Dansk Arbejdsgiverforening, der alligevel erklærer sig tilfreds med den endelige aftale. Men kun fordi den betyder, at der nu er bred opbakning til den dagpengereform, der blev gennemført i 2010.

Læs alt om Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

- Det er trist, at aftalen er underfinansieret med 300 millioner kroner, og det vil føre til et tab af 840 arbejdspladser i Danmark, siger direktør Fini Beilin i en skriftlig kommentar.

Men vi hæfter os ved, at dagpengereformen fra 2010, der nu er cementeret, har en samlet positiv beskæftigelseseffekt på over 10.000 danskere inklusive aftalen i dag.

Han mener stadig, at dansk økonomis langsigtede udfordringer er uløste:

- Og det understreger behovet for, at vi i forbindelse med de kommende trepartsforhandlinger gennemfører reformer af overførselssystemet, der sikrer flere i beskæftigelse.

Fini Beilin ærgrer sig over, at de såkaldte G-dage videreføres. G-dage er arbejdsgiveres betaling af godtgørelsespenge som bidrag til dagpengene. Arbejdsgivere skal med den nye aftale betale de første to dage. I dag er kravet tre dage.

- De nye regler gør det mindre attraktivt for virksomheder at ansætte personer i kortere perioder og vil derfor medføre et mindre fleksibelt arbejdsmarked. G-dagene skader danske virksomheders konkurrenceevne og giver en masse bøvl, så en afskaffelse står fortsat på vores ønskeseddel.

Dagpengekommissionen fremlagde sine anbefalinger mandag, og der gik således kun tre dage, før der lå en politisk aftale om et nyt dagpengesystem.

/ritzau/

Emneord: Dagpengesystem, Dagpengekommission, Dagpengereform, Arbejdsgivere, DA, Fini Beilin
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også