Arbejdsgiverne glæder sig til de nye erhvervskandidater i statskundskab

Læs statskundskab på deltid og arbejd 25 timer om ugen ved siden af på den nye 4-årige erhvervskandidatuddannelse. Den studerende kan have deltidsarbejde eller være iværksætter - bare arbejdet er fagligt relevant for uddannelsen.

-Som erhvervskandidat har du det første rigtige job inden for den uddannelse, som du har valgt. På arbejdspladsen arbejder du med de samme problemstillinger, som du læser om på din uddannelse, og du kan i højere grad målrette din kandidatgrad til arbejdsmarkedet. Når du er færdig med studierne, har du allerede solid erhvervserfaring på CV’et, siger Morten Speitzer, partner i Deloitte, som varmt anbefaler erhvervskandidatuddannelse.

Institut for Statskundskab tilbyder nu kandidatuddannelsen i statskundskab som en erhvervskandidatuddannelse. Uddannelsen er normeret til 120 ECTS og tilrettelagt som fire års deltidsstudier ved siden af relevant deltidsarbejde. Det er nøjagtig den samme uddannelse som fuldtidsuddannelsen, men den læses på deltid med fagligt relevant deltidsarbejde ved siden af.

Læs mere fra Københavns Universitet

Københavns Universitet er medlem af DenOffentlige og med til at skabe mediet. De giver dig adgang til gratis viden og inspiration. Læs mere fra Københavns Universitet lige her. 

Arbejdet skal være mindst 25 timer om ugen, eller den studerende skal være iværksætter med en faglig relevant selvstændig virksomhed eller tilknyttet et offentligt eller privat iværksættermiljø.

-Erhvervskandidatuddannelsen i statskundskab er et tilbud til studerende, som gerne vil have tid til og være dygtig til både studier og arbejde. Uddannelsen er den samme som den klassiske kandidatuddannelse i statskundskab men med mulighed for en endnu mere målrettet kobling mellem uddannelse og arbejdsmarked og ikke mindst tid til begge dele, siger Mikkel Vedby Rasmussen, der er institutleder på Statskundskab.

Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen Maria Damborg Hald bakker også op om uddannelsen.

-Der er flere fordele ved en erhvervskandidatuddannelse, fx at man får mulighed for at kombinere teori og praksis, og det er en fordel for både den studerende og for arbejdsgiveren, at de studerende får muligheden for at gøre sig konkrete erfaringer med den arbejdsplads, som deres viden skal anvendes på. Som erhvervskandidatstuderende indgår man nemlig på lige fod med de andre ansatte på arbejdspladsen. Det er en uddannelse, som giver helt anden fleksibilitet, hvilket både kan være en fordel for arbejdsgiveren og for den studerende, siger hun.

Den nye uddannelse er ligesom tilsvarende erhvervskandidat-uddannelser i datalogi og jura en del af en forsøgsordning, hvor 13 kandidatuddannelser bliver udbudt som fireårige uddannelser på deltid for studerende i job. Et enigt Folketing står bag erhvervskandidatordningen.

-Du kobler din uddannelse og dit arbejde i en erhvervskandidatuddannelse, og det er der en masse fordele ved. F.eks. når du skal skrive din afsluttende afhandling, har du allerede sat dig ind i materialet, cases og praksis på området. Jeg har selv læst deltid, mens jeg arbejdede, det var en fantastisk mulighed at få, og jeg ville ikke gøre det om, siger Morten Speitzer, fra Deloitte.

Erhvervskandidatuddannelsen i statskundskab har ansøgningsfrist 1. marts med studiestart den 1. september 2019.

Emneord: Københavns Universitet, Videregående uddannelser, Erhvervskandidatuddannelse, Studiejob, 220219
Københavns Universitet på DenOffentlige.dk På Københavns Universitet arbejder mange af vores knap 5000 forskere fra 36 institutter og mere end 200 forskningscentre med emner som sundhed, velfærd, infrastruktur, arbejdsmarked, bæredygtighe...
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også