Arbejdsløs nægtes tilskud til at få fjernet tatoveringer

Ledig chauffør på kontanthjælp har søgt tilskud for at komme af med tatovering i ansigtet, fordi det bremser ham i at få læreplads. To myndigheder har givet ham afslag.

En tatoveret tekst i ansigtet forskrækker nogle arbejdsgivere. Derfor har en ledig chauffør søgt sin kommune om tilskud til at få fjernet tatoveringer.

Men kommunen siger nej. Det sker også selv om behandlingen måske kunne hjælpe ham til uddannelse og job.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund - hvor er velfærdsmodellen

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Nu har Ankestyrelsen godkendt afslaget. Mandens ønske falder ikke under nogle særlige muligheder for at give tilskud til behandling.

Chaufføren er på kontanthjælp. Derfor har han svært ved at spare op til at få fjernet tatoveringerne på et privathospital.

Men det tager myndighederne ikke hensyn til. De henviser i stedet manden til de offentlige behandlingstilbud uanset eventuel ventetid.

Det er populært at blive tatoveret. Men synlige dekorationer i ansigtet eller andre steder kan være en bremse på arbejdsmarkedet. Det har manden i den aktuelle sag oplevet.

Han har planer om en uddannelse. Men han mærker, at det er umuligt at finde en læreplads eller elevstilling med en tatoveret bandetekst i ansigtet.

Han er ude af det betændte miljø, han har færdedes i. Han har også fået kørekort og arbejdet som lastbilchauffør. Men tatoveringerne bremser ham i at komme videre.

Manden har søgt tilskud efter regler for mennesker med alvorlige handicaps, sindslidelser og andre med særlige behov. De behøver ikke benytte sig af den almindelige behandling i det offentlige system. De kan få penge til for eksempel privat psykologbehandling, privat fysioterapi mv.

Men chaufføren kan godt bruge de almindelige behandlingstilbud, siger myndighederne. Derfor intet tilskud

Det er Ankestyrelsen, der fortæller om sagen med tatoveringer i ansigtet. Manden og kommunen er holdt anonym i gennemgangen af sagsforløbet.

Emneord: Offentlige tilskud, Velfærdsdebatten, Ledige, 150517
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også