Arbejdsløshed klæber til de samme

Arbejdsløshed klæber til de samme. Næsten fire ud af ti har aldrig prøvet at være arbejdsløse i hele deres tid på arbejdsmarkedet. Det viser en rundspørge fra Wilke lavet for Avisen.dk blandt 500 danskere mellem 18 og 65 år.

Af dem, der har været ramt af arbejdsløshed, har hver femte været arbejdsløs flere gange, og hver fjerde har været arbejdsløs over et år i træk. Fordelingen overrasker ikke forskerne. Arbejdsløshed rammer nemlig meget skævt i befolkningen.

"Vi snakker om arbejdsløshed, som om det er en gennemsnitsstørrelse, der rammer alle jævnt. Men sådan er det langt fra," siger Per H. Jensen, professor ved Aalborg Universitet til Avisen.dk Han har forsket i arbejdsmarked og sociologi.

Mangel på uddannelse tiltrækker arbejdsløshed gang på gang. Det samme gør det at have en anden etnisk baggrund.

"Det kan både skyldes diskrimination eller mangel på netværk, der er meget vigtigt for at få arbejde. Ofte kombineret med mangel på uddannelse," siger Lisbeth Pedersen, forskningsleder på SFI til Avisen.dk.

Læs hele historien på Avisen.dk

Emneord: Ledige, Arbejdsløshed, Dagpenge, Dagpengereform, Ledighed, SFI
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også