Arbejdsmiljø går frem hos tilsyn efter medarbejderflugt og direktørfyring

For et år siden fik Arbejdstilsynets topledelse dumpekarakter af medarbejderne. Siden blev direktøren skiftet ud - i dag viser ny undersøgelse tegn på øget tillid til ledelsen.

Medarbejderne i Arbejdstilsynet er begyndt at tro mere på topledelsen og de meldinger, der kommer fra direktionsgangen.

Det fremgår af en ny måling, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for Arbejdstilsynet. Det skriver Avisen.dk.

Målingen kommer et år efter, at medarbejderne i en stor trivselsundersøgelse gav dumpekarakter til Arbejdstilsynets topledelse. Kort efter stoppede den daværende øverste direktør, Peter Vesterheden, med øjeblikkelig virkning. Ifølge Beskæftigelsesministeriet fordi Arbejdstilsynets mål bedst kunne indfries med en ny direktør, som det fremgik af en kortfattet meddelelse.

LÆS FLERE ARTIKLER OM ARBEJDSTILSYNET

På det tidspunkt oplevede tilsynet en markant sivning af medarbejdere, der valgte at søge nye udfordringer.


Bekæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) glæder sig over, at tilliden til Arbejdstilsynets øverste ledelse med den nye direktør, Søren Kryhlmand, i spidsen er steget.

- Fra et lavt niveau, skylder man også at sige. Det går den rigtige vej, men jeg vil ikke lægge skjul på, at der stadig er udfordringer, siger Troels Lund Poulsen til Avisen.dk.

Ifølge den nye måling oplever en større andel af medarbejderne, at topledelsen sætter klare mål for Arbejdstilsynet, og at direktionen håndterer omstruktureringer og organisationsforandringer på en konstruktiv måde. På en skala fra 1 til 5 får den nuværende topledelse karakteren 3,1. For et år siden var scoren 2,3.

Tilliden til de udmeldinger, der kommer fra topledelsen, ser ifølge målingen også ud til at vokse. Den nuværende direktion får karakteren 3,4. For et år siden mente medarbejderne, at præstationen kun var til en score på 2,5.

Når det gælder anerkendelse og påskønnelse fra den nærmeste leder i hverdagen, ser billedet imidlertid knap så lyst ud. Her er medarbejdernes karakterer dalet fra 3,9 til 3,6 i løbet af det seneste år.

Epionion-målingen afslører dog også, at 22 procent af medarbejdere i Arbejdstilsynet har oplevet 'vedvarende kritik' af deres arbejde i det seneste år. For et år siden var det en mindre andel - 15 procent - der fik stryg for deres indsats.

Bekæftigelsesministeren taler om behovet for en kulturændring, som den øverste ledelse må stille sig i spidsen for.

- Mange medarbejdere føler ikke, at deres arbejde bliver værdsat. De mangler opbakning og anerkendelse. Det bliver vi nødt til at arbejde med. Vi skal blive bedre til at fremhæve de gode resultater, som de dygtige medarbejdere udretter. Derudover skal vi give medarbejderne større mulighed for at give deres råd om, hvordan vi kan lave et bedre tilsyn, som vi har set det med indsatsen i byggeriet, siger Troels Lund Poulsen til Avisen.dk.

Fællestillidsrepræsentant for medlemmerne af Dansk Metal og næstformand i Arbejdstilsynets hovedsamarbejdsudvalg, Alexander Baadh, er optaget af, at der bliver fulgt grundigt op på den nye måling.

- Vi kan se, at der er en tendens til, at flere oplever vedvarende kritik af deres arbejde. Det skal vi arbejde med og have belyst, hvor det er, at kritikken opstår. Heldigvis er det oplevelse, som kollegerne kun har af og til. Vi skal også arbejde med at sikre anerkendelse af vores indsats. Det handler om trivsel og om, at folk skal være glade for at gå på arbejde. Den enkelte medarbejder skal mærke anerkendelsen. Det skal vi sikre i et samarbejde med ledelsen, siger Alexander Baadh til Avisen.dk.

604 medarbejdere i Arbejdstilsynet havde mulighed for at deltage i Epinion-målingen. 548 - svarende til 91 procent - gav deres mening til kende.

Emneord: Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljø, Arbejdsmiljøundersøgelse, Ledelsesavisen, Troels Lund Poulsen, Søren Kryhlmand, 201217
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1791 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 06.03.19 Ledelse
  Klaus Majgaard: Bryd styring op i tre rum

  Vend styringen på hovedet, lyder det fra bl.a. Anders Bondo Christensen. Jamen, hvad nu hvis vi bryder den op og skaber tre rum, hvortil styringen skal tilpasses, foreslår Klaus Majgaard.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 24.10.18 Ledelse
  Giv plads til at træne de tværfaglige kompetencer

  Et succesfuldt tværfagligt samarbejde kræver koblingskompetencer – at ledere og medarbejdere på tværs af organisationen er i stand til at kommunikere, koordinere og kooperere. Men det kommer ikke af sig selv, siger professor. Hør mere på konference.

 • 31.07.18 Uddannelse
  Ledelsesekspert om fusion: Ny institution kommer til at stå stærkt

  Fusionen af Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt vil øge samarbejde på tværs og fokus på at omsætte viden til effekt er potentialer. Dermed får Region Syddanmark en stærkere aktør i ledelses- og organisationudvikling, mener Kuno Johansen.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.