Arbejdstilsynets direktør fyret: Nu kommer forklaringen

Mistrivsel og manglende tillid til ledelse er omfattende fortæller tidligere fællestillidsmand i Arbejdstilsynet, der skal tilse landets arbejdspladser, til Avisen.dk

Arbejdstilsynets direktør fratræder sin stilling på et tidspunkt, hvor medarbejderne ikke har meget tillid til ledelsen, skriver Avisen.dk.

Hver eneste gang en måned er ved at være slut, stiller medarbejderne i Arbejdstilsynet nemlig et fast spørgsmål: Hvilke kolleger siger mon deres job op denne gang?

Det fortæller Søren Kristensen, der er tilsynsførende i tilsyncenter Nord og indtil for nylig fællestillidsrepræsentant for samtlige medarbejdere i Arbejdstilsynet, til Avisen.dk.


Kollegernes mistrivsel og manglede tillid til ledelsen har længe givet anledning til bekymring internt i tilsynet. Nu står det klart, at det ikke bliver den hidtil øverste direktør, Peter Vesterheden, der skal forsøge at rette op på forholdene. Efter knap tre år på posten fratræder Vesterheden sin stilling med øjeblikkelig virkning. Af en kortfattet meddelelse fra Beskæftigelsesministeriet fremgår det, at 'Arbejdstilsynets mål og strategier bedst kan indfries med en ny direktør.'

Søren Kristensen er ikke i tvivl om, hvad der bliver den vigtigste opgave for en ny direktør.

- Det bliver at genskabe medarbejdernes trivsel, engagement og motivation. Det er en kæmpe opgave, siger Søren Kristensen til Avisen.dk

Han henviser til en større undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion gennemførte for Beskæftigelsesministeriet i 2016, hvor det kom frem, at medarbejderne i Arbejdstilsynet ikke havde meget tillid til den øverste ledelse. Lige knap 60 procent af medarbejderne erklærede i undersøgelsen, at de 'aldrig' eller kun 'sjældent' følte, at deres arbejde blev påskønnet og anerkendt af den øverste ledelse.

Arbejdstilsynet har de senere år skulle leve op til en række effektiviseringsplaner, og der er indført nye måder at organisere opgaverne på. Der er gennemført besparelser, som har medført fyringer, og derudover har en række medarbejdere valgt at sige op.

Ifølge Søren Kristensens opgørelse har 50 tilsynsførende selv valgt at forlade deres job i løbet af 12 måneder. Det skal ses i lyset af, at den samlede stab af tilsynsførende er på 240-250.

- Der er tale om et rigtigt stort tab af erfaring, siger Søren Kristensen til Avisen.dk.

Vicedirektør Nanna Møller er konstitueret direktør i Arbejdstilsynet. Direktørstillingen vil blive slået op, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Link til originalartikel

Emneord: Arbejdstilsynet, Trivsel, Mistillid, Dårlig ledelse, Offentlige fyringer, Tillidsrepræsentanter, Ledelsesavisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også